Το Boss της Βουλής και τα “ζευγαράκια” της κυβέρνησης

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο βίος δεν είναι ανθόσπαρτος σε όλα τα υπουργεία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθέτει κόσμο με το ύφος του στο κοινοβούλιο.

Αφεντικό

Συμπεριφορά… «αφεντικού» είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό στην Βουλή. Εκθέτοντας μάλιστα τον, Κώστα Τασούλα.

Γιατί μάλλον ήταν …άκομψη η εντολή από το βήμα της Βουλής προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου προκειμένου να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε να περικοπεί ο χρόνος ομιλίας των πολιτικών αρχηγών. Αφού (για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο) «δεν μπορεί να διαρκούν 8 ώρες» αυτές οι διαδικασίες.

Όχι τίποτε άλλο μα ο Κώστας Τασούλας περιλαμβάνεται στην φημολογία για το πρόσωπο που θα προταθεί από την Ν.Δ για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Που μεταξύ άλλων πρέπει να φροντίζει για την διάκριση των εξουσιών: Νομοθετική και Εκτελεστική.

Μάλλον δεν ανταποκρίνεται ο σημερινός πρωθυπουργός στην παράδοση του πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν «κοινοβουλευτικό όν» και παρακολουθούσε με τις ώρες τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου. Χωρίς να διαμαρτύρεται…

H μπηχτή

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν μπορούμε παρά να ξεχωρίσουμε την «μπηχτή» στον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί βέβαια η αναφορά του Κ.Μητσοτάκη στον Νίκο Παππά με την φράση «ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» εκεί πήγαινε.

Θυμίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσφάτως φωτογραφήθηκε, σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, να χαιρετά με χαμόγελο τον Νίκο Παππά. Κίνηση που όπως σχολιάστηκε έρχονταν σε αντίθεση με «θα τους πάω μέχρι τέλους» του πρώην πρωθυπουργού, για την υπόθεση της Novartis.

Μόνο που δεν ήταν τελικά και πολύ καλή ιδέα. Ο Μεσσήνιος πολιτικός εύκολα το… γύρισε εκεί που ήθελε. Δηλαδή στα εθνικά θέματα που είναι το ζήτημα που καίει εσωκομματικά.

Κουβεντούλες

Εντωμεταξύ είχαμε πηγαδάκια πολλά χθες στην Βουλή αφού η παρουσία του πρωθυπουργού έφερε στο κτίριο όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα «το αυτί μας πήρε» μία συζήτηση που αναφέρονταν στην πρόσφατη ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών από τον υπουργό Εξωτερικών για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.

–              «Είδες, σκληρός ο Γεραπετρίτης χθές!»

–              «Ναι σκληρός σαν καραμέλα…»

Τα ονόματα θα μας επιτρέψετε να μην τα αποκαλύψουμε. Άλλωστε για τα θέματα αυτά αναμένονται πολλά «αποκαλυπτήρια» στην Νέα Δημοκρατία τους επόμενους μήνες.

Τα ζευγαράκια

Όπως στην ζωή, έτσι και στα υπουργεία: Υπάρχουν «αγαπημένα ζευγάρια» και άλλα που είναι … «στην ένταση».

Στην πρώτη κατηγορία δεν μπορούμε παρά να συμπεριλάβουμε το «δίδυμο» του Νίκου Δένδια και του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο υπουργός Άμυνας έχει αναθέσει στον υφυπουργό του την εκπροσώπηση της χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία έχοντας την καλύτερη εικόνα από την μέχρι στιγμής προσφορά του. Εξ ου και τα συνεχή εγκωμιαστικά σχόλια προς το πρόσωπό του.

Στην δεύτερη πάλι σίγουρα περιλαμβάνεται η συνύπαρξη του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Νίκο Ταχιάο στο υπουργείο Υποδομών. Οι φήμες λένε ότι υπουργός και υφυπουργός είναι «στα μαχαίρια». Αιτία το ότι ο Νίκος Ταχιάος δεν θέλει να …δίνει λογαριασμό για τον χειρισμό των έργων υποδομής τα οποία όμως έχει την ευθύνη να υπογράφει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ανάλογη γνώμη πάντως με τον Χρήστο Σταϊκούρα φαίνεται να έχουν και αρκετοί δήμαρχοι. Αφού διαπιστώνουν συνεχώς πως έργα στην περιοχή τους «κολλάνε» και καθυστερούν.

Με πούλμαν

Με βιντεάκια από επιλεγμένες γωνίες θέλησε να παρουσιάσει κάποιό είδος… λαοθάλασσας ο Στέφανος Κασσελάκης στην «συγκέντρωση γνωριμίας» που οργάνωσε στα νέα γραφεία που νοίκιασε. Έλα όμως που ακόμη και τα σκηνοθετικά κόλπα έχουν τα όρια τους, οπότε το εγχείρημα δεν πέτυχε. Και να φανταστείτε ότι για το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκε να νοικιάσει μέχρι και πούλμαν.

Ας είναι καλά η (παραδόξως πολύ φιλόξενη σε ένα… απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) κρατική ραδιοτηλεόραση που φρόντισε χθές να έχει συνέντευξή του.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα