Το διαδικτυακό παρακράτος και ο παντός καιρού Δέτσης της Choose
Διαβάζεται σε 4'Όταν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ “βγαίνουν” πολύ ζόρικα στο διαδίκτυο και μια ιστορία επιτυχημένης μετάβασης.
- 23 Οκτωβρίου 2023 06:10
Παρακράτος
Στην δικαιοσύνη καταφεύγει ο Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να αποκαλυφθεί και να διωχθεί αναλόγως λογαριασμός στα social media ο οποίος τον παρουσιάζει ως …οργανωτή συγκέντρωσης στο Σύνταγμα προκειμένου να αποπεμφθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.
Πολύ λογική η αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ μια και η υπόθεση αυτή μάλλον έχει και ποινική διάσταση σχετική με απάτη. Όπως δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης «δεν είναι μόνο η γελοιότητα περί δήθεν δικού μου μηνύματος για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είναι και η απολύτως ύποπτη κι επικίνδυνη αναφορά σε δήθεν μήνυμά μου για συγκέντρωση χρημάτων»
Δεν διέφυγε της προσοχής πάντως η αναφορά στη δημόσια δήλωση του Γιάννη Ραγκούση στον Παύλο Πολάκη. Όπως σημειώνει ο βουλευτής Χανίων και υπερσυντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ «φαίνεται ότι αλληλοεπιδρά σε άλλες αναρτήσεις με τη συγκεκριμένη – αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την άθλια ανάρτηση».
Το μόνο βέβαιο είναι ανάλογες συμπεριφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι …σχεδόν δεδομένο το τελευταίο διάστημα. Αφού φαίνεται ένα «διαδικτυακό παρακράτος» έχει αποφασίσει να παρέμβει σε όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση μάλιστα: Την υπεράσπιση της ηγετικής του ομάδας…
Απάντηση …προ μηνός
Συνεχίζει – όπως διαπιστώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη- να δέχεται επιθέσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση …των υποκλοπών. Δηλαδή για την υπόθεση όπου ο ίδιος ήταν το βασικό θύμα.
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που παρουσιάζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «κάνει πλάτες στην συγκάλυψη» το γραφείο τύπου του κόμματος σημειώνει πως η εφημερίδα «αναπαράγει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί απορρήτου, που μπορούν δήθεν να επικαλεστούν οι μάρτυρες».
Πάντως αξίζει να θυμίσουμε πως τέτοιου είδους ζητήματα τα έχει απαντήσει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης εδώ και πάνω από έναν μήνα. Πιο συγκεκριμένα στην συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στο Ζάππειο.
Όπως είχε δηλώσει τότε «επειδή δεν ήμουν ούτε πράκτορας ούτε πιασμένος, εγώ έκανα ότι έπρεπε και στη δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό και στον δημόσιο διάλογο». Είχε θυμίσει μάλιστα πως «κατέθεσα στη Βουλή στα τέλη Ιουλίου τον φάκελο που μου έστειλε ο κ. Μενουδάκος (σ.σ Αρχη Προστασίας Δεδομένων) , δεν άκουσα κανέναν άλλον εκ των 80 που όπως σημειώνεται έχουν δεχθεί επίθεση με το λογισμικό Predator ,να παραδεχτεί δημόσια ότι παρέλαβε τον επίμαχο λευκό φάκελο».
Είχε επίσης τονίσει με νόημα πως «περιμένω ακόμη να βρεθούν όσοι έλαβαν τους 80 φακέλους – οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη; Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Επιχειρηματίες; – και να πάνε στη δικαιοσύνη.». Αναφέροντας πως «όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά σε αυτόν τον τόπο».
Ανησυχητική πάθηση
Τις καλύτερές του μέρες διάγει ο ικανότατος σύμβουλος επικοινωνίας Γιάννης Δέτσης της Choose, του οποίου οι μετοχές είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες τα τελευταία χρόνια.
Ο έμπειρος σύμβουλος κυβερνητικών φορέων, υπουργείων, κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών τα έχει πάει πολύ καλά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρά τα παράπονα που ακούγονται στην αγορά για διάφορους χειρισμούς του.
Ο Δέτσης μάλιστα αποδεικνύεται παντός καιρού, αφού εφαλτήριο για τη μεγάλη του εκτόξευση ήταν η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα ήταν στα πάνω του ο Νίκος Παππάς, που ξέρει να εκτιμά και να επιβραβεύει τους ικανούς ανθρώπους.
Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, είναι μεγάλο προσόν στον χώρο που κινείται ο επιτυχημένος Γιάννης Δέτσης, που δεν επηρεάστηκε καθόλου από την αλλαγή κυβέρνησης το 2019.
Το μόνο που θα πρέπει να τον προβληματίσει στη λαμπερή του πορεία, είναι να μην παρουσιάσει σημάδια αλαζονείας, την οποία ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του χαρακτήρισε πολύ σωστά “ανησυχητική πάθηση”.
Όλα καλά
Όλα καλά μας λέει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, όσον αφορά τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Από ό,τι φαίνεται οι επαφές των δύο χωρών δεν έχουν επηρεαστεί ως τώρα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, έως στιγμής στο πρόγραμμα συναντήσεων Ελλάδας – Τουρκίας «συζητήθηκε ο τρόπος για τον καλύτερο συντονισμό στο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, και στο θέμα της κλιματικής κρίσης που απειλεί εξίσου τις δύο χώρες, με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης και στην πολιτική προστασία».
Διευκρίνισε όμως πως «σε μεταγενέστερο στάδιο θα αγγίξουμε και τη μείζονα διαφορά μας, τη μόνη που μπορεί να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοδοσίας, δηλαδή την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».
Πιο ακριβή χρονοδιαγράμματα δεν είχαμε. Όχι τίποτε άλλο, μα πολλοί και στο εσωτερικό της Ν.Δ επιθυμούν να τα πληροφορηθούν.