Το F4 της Βουλής και ο μπελάς της Κουμουνδούρου

Διαβάζεται σε 4'

Όταν οι τυχαίες συναντήσεις ταράζουν τον πρόεδρο Στέφανο και ο Τασούλας αναμένεται να ζορίσει τους  “μπασκετικούς” Παναθηναϊκούς

Το Final Four

Στις 24 Μαΐου αποφάσισε ο Κώστας Τασούλας ότι θα γίνει η συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την ακρίβεια με την οποία και θα κλείσει η Βουλή, λόγω ευρω-εκλογών.

Η ημερομηνία καθόλου τυχαία, αφού την ίδια ημέρα ξεκινούν οι ημιτελικοί του Final Four στο Βερολίνο, όπου ως γνωστόν μετέχουν οι δύο κορυφαίες ομάδες μπάσκετ της χώρας: Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Γεγονός που σίγουρα γνώριζε ο πρόεδρος της Βουλής όταν όρισε την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η συζήτηση θα αρχίσει – κατά πάσα πιθανότητα- κάποια πρωϊνή ώρα. Είναι όμως ένα ερώτημα το …ποιες επιπτώσεις θα έχει στην βούληση των βουλευτών που θα θέλουν να δουν τους αγώνες. Ιδίως αυτόν του Παναθηναϊκού.

Βλέπετε η αναμέτρηση ΠΑΟ-Φενέρμπαχτσε έχει οριστεί για τις 19.00 το απόγευμα και κανείς δεν ξέρει αν την ώρα εκείνη θα έχει τελειώσει η συνεδρίαση. Βλέπετε προβλέπονται ομιλίες και από τους 9 πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται στην Βουλή. Πράγμα που σημαίνει πως μιλάμε για μία πολύωρη διαδικασία.

Δίχως κανείς να συμπεριλάβει την Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι γνωστός παράγοντας «αποσταθεροποίησης» των κοινοβουλευτικών χρονοδιαγραμμάτων….

Ο μπελάς Χαρίτσης

Μπελάς – ίσως- αποδειχθεί για την συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ ο …Αλέξης Χαρίτσης. Βλέπετε ως πρόεδρος της Νέας Αριστεράς περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Οπότε έχει συχνά συναπαντήματα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προάλλες βρέθηκε στο ίδιο χώρο με την Όλγα Γεροβασίλη στην Καλαμάτα, ενώ χθες συνάντησε τυχαία σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης τον τοπικό βουλευτή της Α’ Περιφέρειας του νομού Χρήστο Γιαννούλη. Όπως είναι εύλογο αντάλλαξε χαιρετισμούς και στις δύο περιπτώσεις μια και με αμφότερους υπήρξε επί πολλά χρόνια στο ίδιο κόμμα και την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα.

Όμως τέτοιες συναντήσεις δημιουργούν νευρικότητα στην Κουμουνδούρου. Ιδίως από την στιγμή που το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη έχει σαφές «μέτωπο» με τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Κάτι που υπογραμμίζει …κάθε μέρα ο στρατός των «προεδρικών τρόλ» που «αποστάτες» τους ανεβάζουν και «κλέφτες εδρών» τους κατεβάζουν. Μια προσέγγιση που προφανώς δεν είναι σύμφωνη με ένα μεγάλο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πως;

Ενδιαφέρουσα η πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρει «προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, σε άμεσο χρόνο».

Ο πολιτικός στόχος σαφής: Να εκθέσει την κυβέρνηση που δεν τολμά να καταθέσει τις 3 εφαρμοστικές συμβάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών (Μνημόνια), φοβούμενη την (σίγουρη) καταψήφιση από τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους βουλευτές.

Η κοινοβουλευτική εκδοχή του πράγματος όμως είναι κάπως θολή! Καθότι μόνον η κυβέρνηση μπορεί να φέρει προς κύρωση διεθνή σύμβαση, ενώ η αντιπολίτευση μπορεί να αρκεστεί μόνον στην κατάθεση μιας πρότασης νόμου.

Ήδη για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ενώ έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση. Εξαντλώντας τα (γνωστά έως σήμερα) όπλα της αντιπολίτευσης. Για να δούμε αν ανακάλυψε κάποιο …καινούργιο.

Ικανοποίηση

Ικανοποίηση επικρατεί – όπως μαθαίνουμε – στον «ΚΟΣΜΟ» του Πέτρου Κόκκαλη που έχει κάνει το τόλμημα να κατέλθει στις ευρωεκλογές ως ένας αμιγώς «πράσινος» συνασπισμός, έχοντας τα περιβαλλοντικά ζητήματα στο επίκεντρο.

Το εγχείρημα του «να πιάσει» το απαραίτητο ποσοστό για την είσοδο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ένας τέτοιος πολιτικός φορές είναι φυσικά δύσκολο. Όμως στον «ΚΟΣΜΟ» ευελπιστούν ότι έχουν ήδη δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα έναν «πυρήνα» επιρροής στο εκλογικό σώμα που επιτρέπει τέτοιες σκέψεις. Ιδίως από την στιγμή που οι δημοσκοπικές εκτιμήσεις λειτουργούν με στατιστικό λάθος κοντά στο 2 με 3%.

Ο «ΚΟΣΜΟΣ» θεωρεί ότι έχει καταφέρει να προσελκύσει το «πράσινο» πολιτικό ακροατήριο στην χώρα δημιουργώντας παρακαταθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα