Το μαύρο-άσπρο του Άδωνι και ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν “θύμισε”, απλά, Πολάκη

Όταν ο υπουργός Εργασίας φέρνει τα πάνω κάτω για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για το 13ωρο και πως αναδείχθηκε το alter ego του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Εντυπωσιακός

Αν μην τι άλλο …εντυπωσιακός ο ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη χθες στην Βουλή περί του ότι η κοινωνία έχει συζητήσει ενδελεχώς το εργασιακό νομοσχέδιο που χθες εισήχθη στο κοινοβούλιο για να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε στην επεξεργασία του νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής «το νομοσχέδιο αυτό ξεκίνησε να συζητείται στη δημόσια σφαίρα από το τέλος Ιουλίου, σε όλες τις εφημερίδες, σε όλα τα δελτία ειδήσεων, σε όλες τις πρωινές εκπομπές Άρα, στην πραγματικότητα, η κοινωνία έχει συζητήσει γι’ αυτό το νομοσχέδιο από το τέλος Ιουλίου».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται στην ίδια κοινωνία που μετείχε σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και στην συνέχεια είχε μπροστά της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου να αναζητήσει λίγες …διακοπές σε καθεστώς σκληρής ακρίβειας.

Μόνο που είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες το γιατί οι κυβερνήσεις επιλέγουν να φέρνουν τέτοια νομοθετήματα στην καρδιά του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον όταν επιχειρούν να τα ψηφίσουν στην σκιά μεγάλων καταστροφών όπως αυτή της Θεσσαλίας.

Βέβαια οι παραπάνω ισχυρισμοί του υπουργού Εργασίας ωχριούν μπροστά στην βασική επιχειρηματολογία του για το νομοσχέδιο: Μας είπε σχετικά με την 13ωρη εργασία σε δύο εργοδότες πως «το να έχει ένας εργαζόμενος και μια δεύτερη εργασία ενισχύει τη διαπραγματευτική του θέση, κάνει τον εργοδότη εξαιρετικά πιο προσεκτικό στη συμπεριφορά του ως προς τον εργαζόμενό του, φοβούμενος ότι θα τον χάσει»…

Δεν θύμισε ήταν…

Δεν «θύμισε Πολάκη» η χθεσινή ατάκα του Στέφανου Κασελάκη με την οποία δήλωσε πως «γουστάρει» να προχωρήσει στο «ξεδόντιασμα» δικαστών και δημοσιογράφων. Ας είμαστε ακριβείς: Ο ίδιος θέλησε να «θυμίσει Πολάκη».

Βλέπετε το σχετικό βίντεο δεν βρήκε τον δρόμο προς την δημοσιότητα επειδή κάποιος άγνωστος το κατέγραψε στο κινητό του. Ήταν ο ίδιος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να διαμοιράσει στα social media το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Το μόνον βέβαιο είναι πως όσοι θα μετάσχουν την Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση ξέρουν ότι μεταξύ των δύο δεν είναι το μόνο κοινό η …κατάληξη του επιθέτου τους. Τα κοινά είναι πολύ περισσότερα. Αν δεν μιλάμε πλέον για πλήρη ταύτιση.

Μπερδέματα

Δύσκολα μπορεί κανείς να θυμηθεί δημοσκόπηση που τα ευρήματά της να …μπέρδεψαν πολύ περισσότερο από ότι ξεκαθάρισαν το τοπίο μιας εκλογικής αναμέτρησης όσο αυτή που δημοσιοποιήθηκε χθες στο ΜΕΓΚΑ για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση την έρευνα η Έφη Αχτσιόγλου είναι κυρίαρχη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, με αντίστοιχα ποσοστά πάνω του 50% «έχει πέραση» στην κοινωνία, είναι πρώτη σε γενική δημοτικότητα με δεύτερο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όμως αυτοί που «σίγουρα θα πάνε» να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή προτιμούν … τον Κασελάκη!

Δεν μπορεί σίγουρα να αδικήσει κανείς τους επιτελάρχες των υποψηφίων αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους που κοιτάνε τέτοιες έρευνες με …μισό μάτι.

Πόσο θα πάει;

Το αν τελικά θα «φάει» ο Μητσοτάκης τον Κικίλια θα είναι πιθανότατα το δημοσιογραφικό ερώτημα των ημερών. Όπως και το αν θα γίνει ανασχηματισμός τα Χριστούγεννα ή μετά τα Χριστούγεννα.

Η «μεγάλη εικόνα» πάντως στην Νέα Δημοκρατία είναι πως η ηγεσία της μοιάζει να έχει «ξεμπερδέψει» – έστω και για συγκυριακούς λόγους- με τα περισσότερα από τα «τζάκια» του κόμματος. Με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι το μόνο «ανοιχτό ζήτημα» ιδίως όταν υπάρχει κινητικότητα στο Ελληνοτουρκικό και εκκρεμούν εκείνες οι 3 συμβάσεις για την συμφωνία των Πρεσπών.

Πλέον οι λεγόμενοι «ακροδεξιοί» από την μία και οι πρώην «Σημητικοί» από την άλλη αποτελούν τις μεγάλες συνιστώσες της γαλάζιας παράταξης. Αμφότεροι μάλιστα σε κομβικές θέσεις για την διακυβέρνηση και συνολικά την διαμόρφωση των καταστάσεων.

Θεωρητικά όλα μοιάζουν ήσυχα στην Ν.Δ που συνεχίζει να απολαμβάνει την κοινοβουλευτική της κυριαρχία. Πόσο όμως μπορεί «να πάει» αυτή η ισορροπία; Εδώ θα είμαστε και θα μάθουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα