Το μαύρο τηλέφωνο του Μητσοτάκη και ο πρόσκαιρος ενικός με τον Τσίπρα

Όταν ο πρωθυπουργός μας δίνει οδηγίες για το απόρρητο των επικοινωνιών μας και μια συνέντευξη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει ...αριθμό.

Το μαύρο τηλέφωνο

Είναι βέβαιο πλέον: Στην προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα θα τα ακούσεις όλα. Ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει οδηγίες για την …ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών!

Όπως είπε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου έχει ως πρωθυπουργός ένα μαύρο τηλέφωνο. Κι όπως διευκρίνισε «το μαύρο τηλέφωνο το οποίο έχουμε αφορά ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της Κυβέρνησης».

Αυτό που δεν διευκρίνισε είναι …από ποιόν πρέπει να μείνουν ασφαλείς αυτές οι επικοινωνίες. Γιατί ο μόνος που είναι διαπιστωμένο (από την ΑΔΑΕ) ότι παρακολουθούσε τους υπουργούς της κυβέρνησης ήταν η ΕΥΠ, όσο την διεύθυνε ο πρωθυπουργός!

Πάντως στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας συνέστησε να προσέχουμε. Αφού όπως δήλωσε «πολλές από τις εφαρμογές τις οποίες κατεβάζουμε στο τηλέφωνό μας, πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι, προφανώς ο τρόπος με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες βγάζουν λεφτά, είναι επειδή έχουμε με κάποιον τρόπο συναινέσει στο να τραβάνε τα προσωπικά μας δεδομένα»…

Ενικός-πληθυντικός

Κι ενώ δευτεριάτικα ο Κ.Μητσοτάκης ήταν στον ΑΝΤ1 (μαγνητοσκοπημένος), o Αλεξης Τσίπρας ήταν στον ALPHA και στον Σταύρο Θεοδωράκη (επίσης μαγνητοσκοπημένος). Στην συνέντευξη, δηλαδή, που ξεκίνησε με τους δύο να μιλάνε στον ενικό και κατέληξε με πληθυντικό.

Αυτά συμβαίνουν όταν μπερδεύει ο οικοδεσπότης το αν κάνει συνέντευξη ως δημοσιογράφος ή αντιπαράθεση ως πολιτικός αρχηγός στην Βουλή. Αν ήταν συνέντευξη πάντως …είδηση δεν βγήκε. Αν πάλι ήταν αντιπαράθεση διαφώνησαν και συμφώνησαν ακριβώς σε όσα διαφωνούσαν και συμφωνούσαν όταν υπήρχε το «Ποτάμι».

Άδωνις προεκλογικός και αληθής

Πάντα αξίζουν προσοχής οι προεκλογικές ομιλίες του Άδωνι Γεωργιάδη. Κυρίως γιατί παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του και λέει …αλήθειες.

Όπως για παράδειγμα το σχόλιό του για την απλή αναλογική. Δήλωσε πως «η απλή αναλογική δημιουργεί ένα πραγματικό πρόβλημα. Για πρώτη φορά μπορεί να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος». Όντως αυτό μπορεί να συμβεί. Μόνο που έως τώρα νομίζαμε πως το πρόβλημα της Ν.Δ ήταν πως το συγκεκριμένο σύστημα δεν διασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.

Επίσης υπαινίχθηκε την δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης. Λέγοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «μόλις κλείσει η κάλπη και δουν ότι έχουν φάει πέντε, έξι μονάδες στο κεφάλι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν τη νέα αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη». Μόνο που τα μαθηματικά λένε πως για να «ψαχτεί» η αξιωματική αντιπολίτευση για κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει ένα ποσοστό αρκετά πάνω από το 30%.

Να υποθέσουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν πιστεύει αυτά που λένε οι δημοσκοπήσεις;

Βόλτες με τον δήμαρχο που «έσπαγε» καταλήψεις

Βόλτες στο Γαλάτσι με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, έκανε η Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Αμφότεροι θα είχαν υποθέτουμε τους λόγους τους γι αυτή την πολιτική κίνηση.

Δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου άλλωστε έγινε γνωστός όταν τον διαφήμιζε η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί; Επειδή πήγε μόνος του και έσπασε το λουκέτο σε πόρτα σχολείου του Γαλατσίου υπό κατάληψη το 2021. Οι μαθητές εκεί ζητούσαν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για τον Covid 19.

Περισσότεροι δήμαρχοι

Αν η υπουργός Παιδείας είχε έναν Δήμαρχο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε πολλούς. Λογικό, καθότι … άλλο πράγμα τα παλιά γαλάζια «τζάκια».

Έτσι λοιπόν στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Δυτικής Αθήνας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερου Σταύρος Τσίρμπας, κι o Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης. Επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος.

Η (προεκλογική) Τουρκία δεν παλεύεται…

Αυτή την τελευταία προεκλογική εβδομάδα θα γίνουν – όπως αναμένονταν – οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Θησείο και ο Αλέξης Τσίπρας (προφανώς πιο αισιόδοξος για την συμμετοχή) θα μιλήσει στο Σύνταγμα.

Το κακό και για τους δύο είναι πώς όλοι έχουμε πρόσφατα στην μνήμη τα πλάνα από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Τουρκία! Αυτές που είχαν συμμετοχή από εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι 1, 5 ή 2 εκατομμύρια.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει σύγκριση…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα