To “πέσιμο” στον Κουτσούμπα και το πολύβουο ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο γραμματέας του ΚΚΕ βρίσκεται στο στόχαστρο περίεργων λογαριασμών και το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη δικαιώνει την φήμη του.

Η φώτο που δεν ήταν στην Σκομπία

Διαδικτυακή επίθεση («πέσιμο») κατά το κοινώς λεγόμενο στον Δημήτρη Κουτσουμπα καταγράφθηκε το τελευταίο 24ωρο. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίστηκε σε διάφορες αναρτήσει στα social media να πίνει καφέ στο γνωστό Da Capo του Κολωνακίου. Με ότι συνειρμούς φυσικά αυτό προκαλεί.

Μόνον που η φωτογραφία η οποία χρησιμοποιήθηκε δεν είχε ληφθεί στην «Σκομπία» (έτσι λέγονταν στον εμφύλιο το Κολωνάκι) αλλά στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα στην συνάντηση που έκανε το Σάββατο το ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις δραστηριότητες του κόμματος και καλλιτέχνες.

Η διαδικτυακή επιχείρηση – όπως μαθαίνουμε – είχε πολύ καλό συντονισμό για να αποτελεί τυχαίο γεγονός των social media. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι «εποπτεύθηκε» από λογαριασμούς που έχουν σχέση με την ηγετική ομάδα κόμματος της αντιπολίτευσης που δεν τα πήγε καθόλου καλά στις εκλογές, ούτε σε ποσοστά, ούτε σε ψήφους. Επίσης είναι πολύ γνωστό για την υπερ-χρήση του “X”, του facebook και όλων των συναφών πλατφορμών.

Μεταφραστές

Βρέθηκαν πολλοί … «μεταφραστές» – όπως ακούμε- της πρότασης που κατέθεσαν ο Γιάννης Ραγκούσης κι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προκειμένου να γίνει εσωτερικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ξεκαθαρίσει αν η βάση του κόμματος θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει στην ανασύνθεση του χώρου του κέντρου και της αριστεράς.

Πολλοί σχολιάζαν στον ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά καταλαβαίνει πως πρόκειται για ένα ερώτημα που απευθύνεται στο κοινωνικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε προεδρικά γραφεία παντώς είδους.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση αυτή δεν θα στηριχθεί μόνον από τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν καταφατικά αυτή την προοπτική. Ίσως περισσότεροι από όσους θα περίμενε κανείς.

Εγκληματική πράξη

To διαβάσαμε κι αυτό στα social media τοπικών παραγόντων ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν «πάρει φωτιά» μετά το αποτέλεσμα των ευρω-εκλογων: Στελέχη των τοπικών οργανώσεων του Πειραιά «τρώγονται», ανταλλάσοντας μάλιστα βαριές εκφράσεις γιατί κάποια στελέχη …έδωσαν το χέρι στον Θοδωρή Δρίτσα όταν αυτός πήγε να χαιρετήσει στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δραστηριοποιείται ως γνωστόν δεκαετίες ολόκληρες στον Πειραιά. Οπότε είναι αυτονόητο πως γνωρίζει τα τοπικά στελέχη με τα οποία ήταν στο ίδιο κόμμα μέχρι και πριν μερικούς μήνες. Για κάποιους όμως – προφανώς φανατικούς kasselakistas – αυτή χειραψία φαίνεται πώς ήταν σχεδόν ισοδύναμη με …εγκληματική ενέργεια!

Αυτά παρότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στην προεκλογική περίοδο πήγαινε και αντάλλασε χαιρετούρες στα περίπτερα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Δείγματα των καιρών υποθέτουμε.

ΠΑΣΟΚ είναι αυτό

ΠΑΣΟΚ είναι αυτό. Κανείς δεν περίμενε ησυχία μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν αποτελεί θρίαμβο. Ας μην ξεχνάμε πως στην Χαριλάου Τρικούπη υπήρχε μουρμούρα από την αρχή της χρονιάς κι ενώ είχε καταγραφεί ήδη μία πολύ καλή επίδοση στις δημοτικές εκλογές.

Για να μην θυμηθούμε τις διαφοροποιήσεις εντός κοινοβουλευτικής ομάδας σε νομοσχέδια, όπως αυτό για τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου, σε μια περίοδο που όλοι γνώρισαν πως είναι οιωνεί προεκλογική.

Για την ώρα πάντως οι φωνές που ακούγονται και θέτουν θέμα για «κάτι παραπάνω» από την κριτική αποτίμηση του αποτελέσματος μοιάζουν μάλλον με «σκορποχώρι». Πρόσωπα με διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές στοχεύσεις και διακριτές αντιλήψεις.

Όχι πώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει φυσικά. Αρκεί να βρεθεί το πρόσωπο που θα αποτελέσει πόλο σύγκλισης. Η απορία για το αν αυτό θα γίνει είναι μάλλον θέμα λίγων, πολύ λίγων, ημερών.

Στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσιπρα και ο Βούτσης

Εκτός από τον Αλέξη Χαρίτση και ο Νίκος Βούτσης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών.

Με δεδομένο ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία θα μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, θα ήταν μάλλον παράδοξο να μην βρίσκεται εκεί ο πρόεδρος της Βουλής η οποία την επικύρωσε στην Ελλάδα.

Αξίζει να μνημονεύσουμε ότι εκείνες τις μέρες ο Νίκος Βούτσης είχε καταγγείλλει από την θέση του προέδρου της Βουλής απόπειρες τρομοκράτησης των βουλευτών με έντονο ακροδεξιό άρωμα. Μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί σε επιστολή πανμακεδονικών οργανώσεων που απειλούσαν βουλευτές με ισόβια και θανατική ποινή.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα