Το πύρινο παραμύθι και μια πολύ ΠΑΣΟΚική Κυριακή

Διαβάζεται σε 4'

Όταν στην “πράσινη” Κεντρική Επιτροπή τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια για τις φωτιές

Το παραμύθι

«Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο». Και μόνον αυτή η δήλωση που γίνεται από την πλευρά του γραφείου τύπου της Πυροσβεστικής, δείχνει ποια θα είναι η κατάσταση (και) φέτος.

Μιλάμε για την πιο ζόρικη μέρα της θερινής περιόδου και είναι ακόμη … Ιούνιος! Όπως καταλαβαίνετε από αύριο ή μεθαύριο (ανάλογα το πότε θα σβήσουν και αν θα σβήσουν οι φωτιές) αναμένεται και από τους πολιτικούς αρμόδιους το γνωστό παραμύθι.

Πρωτοφανείς συνθήκες γιατί είχε 38 βαθμούς και 7-8 μποφόρ. Οι εστίες σε δυσπρόσιτα σημεία. Ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών σε πολλά σημεία. Υπόνοιες εμπρησμού οι οποίες και ερευνώνται. Έγιναν εκκενώσεις.

Το έχουμε μάθει απέξω πια. Πλέον δεν αλλάζουν ούτε τις λέξεις.

Πάντως ο πρωθυπουργός φροντίζει ο ίδιος να μην είναι φορέας αυτών των δικαιολογιών. Όπως άλλωστε είπε και σε ανάρτησή του «τα δύσκολα ειναι μπροστά μας».

Παπανδρεϊκό

Έντονο το «παπανδρεϊκό» άρωμα στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Καταπράσινο φόντο με τον γνωστό ήλιο. Μουσική Μίκη Θεοδωράκη και «Γοργοπόταμο» στην έναρξη. Χειροκροτήματα και συνθήματα στην συνεδρίαση. Πρώτος από τους ομιλητές να παίρνει τον λόγο ο Απόστολος Κακλαμάνης. Μέχρι εκεί όμως…

Γιατί στην συνέχεια το πράγμα αλλάζει: Αποφασίζονται εσωκομματικές εκλογές, ανακοινώνονται  η ετοιμάζονται πολλοί υποψήφιοι, ενώ το επίδικο των εκλογών φαίνεται πω θα είναι το αν θα υπάρξει κάποιου είδους …συγχώνευση με άλλα κόμματα. Αυτά της ανανεωτικής αριστεράς

Εκείνα δηλαδή με τα οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου – στον καιρό του- έπαιζε σαν την «γάτα με το ποντίκι». Μια φορά την εποχή του Ανδρέα θα την θυμηθούμε ξανά. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι την 6 του Οκτώβρη που θα στηθούν οι «πράσινες» κάλπες μεσολαβεί η 3η Σεπτέμβρη.

Αναλογίες

Η ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη περί του ότι «παρέλαβα κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα» κάτι θύμισε σε όσους ασχολούνται καιρό με την πολιτική. Έστω κι αν τα μεγέθη ή τα διακυβεύματα είναι κατά πολύ διαφορετικά.

Το περίφημο διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου Τάσου Παπαδόπουλου που στις 7 Απριλίου του 2004 πρότεινε την καταψήφιση του Σχεδιου Ανάν με την φράση «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Τότε θυμίζουμε στο σχετικό δημοψήφισμα είχε απορριφθεί με δημοψήφισμα το σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, που προέβλεπε την δημιουργία μια διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αν δούμε τις αναλογίες με την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ οι … παρεμφερείς προτάσεις είναι ήδη στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου. Το ερώτημα είναι το ποιος θα είναι ο «Κόφι Ανάν» σε αυτή την περίπτωση. Όπως και ποια διαδικασία θα παίξει τον ρόλο του δημοψηφίσματος. Για να δούμε…

Νέα θεωρία

Μια νέα θεωρία για την περίφημη ανάρτηση – επίθεση στον Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη διαπιστώνουμε στα social media όπου η δημιουργική φαντασία (για να το πούμε κομψά) είναι κυρίαρχο γνώρισμα

Σύμφωνα με αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης εσκεμμένα άφησε για μερικά λεπτά την λέξη «υπονόμευση» στην ανάρτηση και μετά την έσβησε. Έτσι «διέρρευσε» την θέση του αυτή στα Μέσα Ενημέρωσης δίχως όμως να την έχει ενστερνιστεί επισήμως!

Αν το κίνητρο της διάδοσης αυτής της θεωρίας είναι να μην φανεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γκάφα, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος. Έχει κάνει ήδη τόσες πολλές που δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο παράδειγμα για να σχηματίσει κανείς άποψη.

Επίσης αν κρίνουμε από τα όσα λέει ο «διαδικτυακός στρατός» του Στέφανου Κασσελάκη, προφανώς την άποψη αυτή έχει για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα «παίχθηκε» για το αν θα την διατυπώσει επίσης. Τελικά φοβήθηκε και συνακόλουθα εκτέθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα