Το σύμφωνο της Κεραμέως και τα διλήμματα του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'

Δύο θαυμάσια φιλεργατικά παραδείγματα από την υπουργό Εργασίας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνο

Ένα «νέο κοινωνικό σύμφωνο εργασίας» με τους εργαζόμενους και «διαρκή και εποικοδομητικό κοινωνικό διάλογο» επιθυμεί όπως διαβάζουμε στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας η Νίκη Κεραμέως.

Μόνο που τον «εποικοδομητικό διάλογο» τον αποφάσισε μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε για την εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας, που είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ «εποικοδομητική» για τους εργοδότες και ιδιαίτερα του μεγάλους.

Επίσης μάλλον η Νίκη Κεραμέως έχει ξεχάσει πως το «Εργασίας» δεν είναι το πρώτο υπουργείο της. Υπήρξε και υπουργός Παιδείας και μάλιστα από αυτούς που περιλάμβαναν στην καθημερινότητά τους τις αγωγές εναντίον των απεργών εκπαιδευτικών για βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες τους.

Δεν κολλάει

Αρκετά οικονομικά θέματα επικαλείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της «Αυγής». Μεταξύ αυτών και το ύψος των επιχορηγήσεων που έλαβε από το κράτος το τελευταίο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας πάντως δεν φαίνονται να … πείθονται για την οικονομική ανέχεια που επικαλείται η Κουμουνδούρου. Βλέπετε έχουν και μία άλλη ιδιότητα εκτός από αυτή του («φεσωμένου» στην προκειμένη περίπτωση) εργαζόμενου. Αυτή του δημοσιογράφου.

Οπότε – όπως συζητούν στις συναντήσεις τους- και στα ΦΕΚ με τις υπουργικές αποφάσεις έχουν πρόσβαση, όπως άλλωστε κάθε πολίτης και σε σειρά άλλες πληροφορίες. Έτσι με αυτά που μαθαίνουν κάτι … «δεν τους κολλάει». Ποιος ξέρει ίσως μάθουμε περισσότερα στο μέλλον.

Για το παρών πάντως όπως πληροφορούμαστε ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει πολύ …κλασσικά εργοδοτικά διλλήματα στους εργαζόμενους: Η θα αποδεχθούν το «λουκέτο» στο καθημερινό φύλλο και ότι φέρει στο μέλλον στο «επίπονο» πρόγραμμα περικοπών η αλλιώς υπάρχει και η λύση της πώλησης σε ιδιώτη…

Λογικό

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Λίγες εβδομάδες μετά την διαγραφή του Παύλου Σαράκη από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε ανώνυμα «καρφιά» εναντίον του.

Όπως είπε στην Ολομέλεια της Βουλής: «Για ποια Δικαιοσύνη να μιλήσουμε, όταν δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε με τα κλεμμένα από τη Novartis; Οι Αμερικανοί ήδη πήραν 350 εκατ. από τη Novartis. Επίσης εκατομμύρια πήραν και ο δικηγόρος με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όλοι κονόμησαν στην πλάτη των Ελλήνων».

Ο Παύλος Σαράκης που ήταν βέβαια ο συνήγορος φρόντισε να απαντήσει πως «η αμοιβή που έλαβα είναι εκείνη που αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε το αμερικανικό δημόσιο. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι τα χρήματα έχουν δηλωθεί στις αρχές και έχω αποδώσει εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από τη φορολόγησή τους».

Εμείς βέβαια δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Τώρα έμαθε τι δουλειά κάνει ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ο Κυριάκος Βελόπουλος;

Α, έτσι γίνεται…

Μια ενδιαφέρουσα εικόνα του πώς η κυβέρνηση στελεχώνει τα αστυνομικά τμήματα της χώρας και επαίρεται πως παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας μια ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή.

Όχι από κάποιον βουλευτή της αντιπολίτευσης αλλά από τον Μάρκο Καφούρο που εκλέχθηκε με την Νέα Δημοκρατία στις Κυκλάδες. Όπως δηλώνει ο βουλευτής το αστυνομικό τμήμα της Πάρου έχει μόνον το 30% του προσωπικού που απαιτείται. Έτσι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με έκτακτο προσωπικό. Όπως όμως διαπιστώνει ο «γαλάζιος» βουλευτής «το έκτακτο αυτό προσωπικό αποτελείται ως επί το πλείστον από δοκίμους που κάνουν την πρακτική τους 2 και συνεπώς ούτε την απαιτούμενη πείρα διαθέτουν ούτε και μπορούν να επιχειρούν ανεξάρτητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα