Το ταξί του Κασσελάκη και το “κομβίον”
Διαβάζεται σε 4'Όταν γλωσσικά ζητήματα ανακύπτουν στην Βουλή και ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει μια ανοιχτή συγκέντρωση
- 23 Οκτωβρίου 2024 06:52
Γεμίζει ταξί;
Τελικά δεν θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση ο Κασσελάκης. Τι μεγάλη έκπληξη!
Παρότι την είχε προετοιμάσει, είχε ζητήσει άδειες από τον δήμο και όλα τα σχετικά. Αντί αυτής θα κάνει μία «συγκέντρωση γνωριμίας» στον νέο χώρο που νοίκιασε στον Ταύρο.
Βλέπετε μια ανοιχτή συγκέντρωση, θέλει οργάνωση, γνώση του πώς να στηθεί και κυρίως… κόσμο. Αυτό τελευταίο φαίνεται ότι «ήταν σε έλλειψη» και οδήγησε τους συμβούλους του Κασσελάκη στην ματαίωση.
Κρίμα γιατί δεν θα μπορέσουμε να δούμε με τα μάτια μας τα… αμέτρητα πλήθη που στηρίζουν τον πρόεδρο Στέφανο. Αυτά που – έτσι όπως τα περιγράφουν οι «δικοί του» – θα έπρεπε να γεμίζουν όχι μία πλατεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά δύο.
Για την ώρα μάλλον τους απασχολεί το αν μπορούν να γεμίσουν μια αίθουσα, δίχως σκηνοθετικά κολπάκια. Στην συνέχεια, όπως πάει το πράγμα, θα αναρωτηθούν αν… γεμίζουν ταξί.
Θόρυβος
Επίσης απορίας άξιο είναι το γιατί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να «σκαλίζει» την περίφημη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 8ης Σεπτεμβρίου που τον έκρινε έκπτωτο.
Αυτή την φορά επέλεξαν να αναδείξουν το «γιατί» ψήφισε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Με αφορμή κάποιες δηλώσεις του στην ΕΡΤ σχετικά με το ότι έχει επιλέξει να μην έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Χριστόφορος Βερναρδάκης απάντησε ότι «με τεράστια έκπληξη, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στ.Κασσελακης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητα μου ως μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα. Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά».
Θυμίζουμε όμως πως ο είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης που στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι «πέρασε» η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί.
Όποτε μάλλον μιλάμε για θόρυβο που γίνεται για τον… θόρυβο.
Τα ήθελε
Τα ήθελε και τα άκουσε ο Θόδωρος Λιβάνιος χθές . Δεν φτάνει που απέρριψε την τροπολογία για να ανασταλεί η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών ως «μπροστινών» του Κασιδιάρη ήθελε και τα ρέστα μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Οπότε υποστήριξε ότι ήταν η Νέα Δημοκρατία το κόμμα που επί των ημερών του καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση! Προκειμένου – προφανώς- να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Όπως καταλαβαίνετε τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος όσο και στην συνέχεια ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ …θυμήθηκαν τα πάντα. Και το ποιο κόμμα είχε διαύλους επικοινωνίας με την Χρυσή Αυγή όπως και ο βουλευτής ποιού κόμματος είχε μιλήσει (δημοσιογράφος τότε) για την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».
Γενικά δεν ήταν καλή η ιδέα του υπουργού Εσωτερικών και καλό είναι στο μέλλον να τα αποφεύγει κάτι τέτοια.
Το «κομβίον»
Μια γλωσσική αντιπαράθεση καταγράφθηκε χθες στην Βουλή όταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος κατέθεσε τροπολογία που θεσπίζει το νέο πληροφορικό σύστημα ώστε οι έφηβοι να μπορούν να καλέσουν την αστυνομία σε περίπτωση ανάγκης.
Την αρχή έκανε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας. Ανέφερε ότι στην εφαρμογή «υπάρχει για το «κομβίον» και μετά στα αγγλικά λέει ότι είναι το «safety button». Γιατί χρησιμοποιείτε καθαρεύουσα και αγγλικά σε παιδιά τα οποία θα διαβάζουν δημοτική; Αναφέρεται «του κομβίου»! Ποιο παιδί 12, 13 χρονών ξέρει τι είναι το κομβίο;».
Ανταπαντώντας ο Α. Νικολακόπουλος είπε πως «οι νέοι είναι πιο εξοικειωμένοι περισσότερο απ’ όλους σε σχέση με την τεχνολογία και προφανώς είναι πολύ εύκολο να περάσει στους νέους σε οποιαδήποτε γλώσσα το emergency, το κομβιον, το panic».
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Σία Αναγνωστοπούλου από την Νέα Αριστερά σχολιάζοντας πως ο υφυπουργός έκανε λάθος στον τόνο του «κομβίου». Όπως είπε «άκουγα τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πριν. Απλώς να πω ότι αν θέλουμε να μάθουμε τα νεότερα παιδιά να μιλάνε καθαρεύουσα ας τους τη μάθουμε τουλάχιστον σωστά. Δεν είναι «το κόμβιον» είναι «το κομβίον»».