Το θερμό επεισόδιο με τον Κασσελάκη και ο μαζεμένος Άδωνις

Διαβάζεται σε 4'

Η αυτο-χαλιναγώγηση του υπουργού Εργασίας και η εσωκομματική κόντρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα εργασίας με συνδικαλιστές

Μαζεμένος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ένας πολιτικός που τον ερμηνεύει κανείς μόνον από αυτά που λέει αλλά και από το …ύφος του.

Έτσι λοιπόν όταν εμφανίστηκε χθες στην Βουλή για να ανασκευάσει την κυνικότατη δήλωση του περί του ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη» και ζήτησε συγνώμη ήταν εξαιρετικά μαζεμένος. Κι ας προσπάθησε να αποδώσει τον θόρυβο που έγινε στην «μικροκομματική εκμετάλλευση» από την αντιπολίτευση.

Πράγμα που σε συνδυασμό με την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα ψηφίσει την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη που κατέθεσε το ΚΚΕ δείχνει πως ο υπουργός Εργασίας …άκουσε τον εξάψαλμο.

Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που υποχρεώθηκε να χαλιναγωγήσει σε σημείο ασφυξίας το επιθετικό ταμπεραμέντο του και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με λίγα λόγια εκτέθηκε ανεπανόρθωτα κι αυτή η υπόθεση θα τον κυνηγάει. Το μόνο που τον σώζει είναι πως έχει σωρεύσει πολλές ανάλογες δηλώσεις στο παρελθόν εξίσου απαράδεκτες. Οπότε ίσως αυτή «χαθεί μέσα στο πλήθος»…

Στέρεο επίθεση στο ΚΚΕ

Εντωμεταξύ επίθεση «στέρεο» δέχεται τις τελευταίες ημέρες το ΚΚΕ. Εξαιτίας ακριβώς της πρωτοβουλίας του να καταθέσει πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη. Από το ΠΑΣΟΚ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ «διαρρέει» μια κριτική που λέει πως η κίνησή του διευκολύνει την Νέα Δημοκρατία.

Μετά την ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη οι επικρίσεις αναμένεται να ενταθούν. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα ψηφίσουν τα δύο αυτά κόμματα όταν θα γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλους ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ αποφάσισε να κάνει την κίνηση αυτή όταν του ζητήθηκε από τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο. Επίσης στο ίδιο το κείμενο της πρότασης αναφέρεται πως ζητείται εξεταστική «παρά την αρνητική εμπειρία που υπάρχει από το παρελθόν από τη λειτουργία αυτών των Εξεταστικών Επιτροπών λόγω του συσχετισμού των δυνάμεων»…

Εντάσεις στην Κουμουνδούρου

«Θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε όπως πληροφορηθήκαμε χθες στην Κουμουνδούρου με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Κασσελάκη!

Το περιστατικό καταγράφθηκε σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του κόμματος παρουσία του προέδρου του. Η αρχή έγινε όταν ο Νίκος Φωτόπουλος αναφέρθηκε στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ διαφωνώντας με το περιεχόμενό της και ζητώντας εξηγήσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να αντέδρασε έντονα με την φράση «άσε τις σάλτσες». Μια στάση που φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση των παραβρισκόμενων. Με τον Νίκο Φωτόπουλο να ανταπαντά πως «δεν είναι σάλτσες τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Απορία

Αυτά εν απορία εκφράζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας για τις αντιδράσεις που καταγράφονται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως δήλωσε «το μόνο που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκλογή Κασσελάκη, εάν είχε κατέβει με κάποια πλατφόρμα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης να καταλάβω την αντίδραση, δεν έχει συμβεί όμως κάτι τέτοιο».

Να υποθέσουμε ότι ένα κεντρικό στέλεχος του κόμματος όπως ο Γιώργος Τσίπρας δεν έχει διαβάσει την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών που μόλις προαναφέραμε; Γιατί και μόνο αυτό το κείμενο όχι απλά αποτελεί «πλατφόρμα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ»  αλλά είναι ορισμός μιας τοποθέτησης στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει στα προγραμματικά του κείμενα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρεμπιπτόντως μάλιστα να θυμίσουμε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εγκαταλείψει την σχετική ρητορική περί «συνεργασίας κεφαλαίου και εργαζόμενων» μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που υπήρξαν. Ουδέποτε όμως την έχει πάρει πίσω. Έτσι ώστε εύλογα να υποθέτει κανείς πως …επιφυλάσσεται για το Συνέδριο του κόμματος. (Αν γίνει ποτέ αυτό…).

Διπλωματικός Πολάκης;

Τελικά ακόμη και ο «αψύς Κρητικός», μπορεί να γίνει …σιβυλλικός αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Ο λόγος φυσικά για τον Παύλο Πολλάκη που σε καταγράφεται σε μία από τις πολλές διαδικτυακές του παρουσίες να προσπαθεί να «δαμάσει» τα πλήθη των οπαδών του Κασσελάκη που απαιτούν … «αίμα στην αρένα» της επικείμενης Κεντρικής Επιτροπής.

Όλα αυτά κάτω από «ποστάρισμα» γνωστής και μη εξαιρετέας σοσιαλμιντιακής παρουσίας που θεωρεί πως εκφράζει (αδιαμεσολάβητα πάντα) την «βάση».

«ΗΡΕΜΗΣΤΕ όλοι» γράφει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Λέγοντας πως στην Κεντρική Επιτροπή «θα γίνει αυτό που πρέπει και επιβάλλει η προοπτική της Κυβερνωσας Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,που εξέλεξε με ΚΑΘΑΡΟ και δημοκρατικό τρόπο το Στέφανο Κασσελακη πρόεδρο!!».

Ομολογουμένως πρόκειται για μία πολύ «διπλωματική», σχεδόν «θολοκουλτουριαρικη» διατύπωση για ένα πολιτικό που παρουσιάζει τον εαυτό του ως πρόσωπο που «τα λέει φόρα παρτίδα και σταράτα». Δεν βρίσκετε;

(Τώρα πώς αυτό .ταιριάζει με τις πληροφορίες που θέλουν κάποιους να ετοιμάζουν καταστάσεις με …«αγανακτισμένα μέλη που θα απαιτούν διαγραφές στην συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα