Το τηλεφώνημα της Καϊλή στον Χατζηδάκη, το “φως” στα Εξάρχεια και το βιολί της Κεραμέως

Όποιος παρακολούθησε το Κ.Χατζηδάκη θα ανακάλυψε κι ένα τηλέφωνο από την Εύα Καϊλή, η κυβέρνηση πιστεύει πως το Μετρό θα φέρει φως στα Εξάρχεια και η Κεραμέως το βιολί της για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στην Παιδεία.

Το ρουσφετάκι της Καϊλή

“Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά”. Αυτό φαίνεται πως σκέφθηκε ο “επισυνδεμένος” Κωστής Χατζηδάκης και σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, φρόντισε να αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Εύα Καϊλή. Βλέπετε σε τέτοιους καιρούς – εκτίμησε μάλλον ο υπουργός Εργασίας- τέτοια πράγματα καλύτερα να τα λές εσύ, παρά να στα “βγάζουν” άλλοι.

Έτσι για την ιστορία το τηλεφώνημα αφορούσε μια “εκδήλωση ενδιαφέροντος” (ευγενική εκδοχή για το ρουσφετάκι) για την έκδοση σύνταξης ενός προσώπου από την Θεσσαλονίκη. Το αν και κατά πόσο ανταποκρίθηκε ο υπουργός Εργασίας δεν το γνωρίζουμε. Πάντως με δεδομένη την σχέση της ευρωβουλεύτριας με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο…

Μεγάλη δήλωση

Η αλήθεια είναι πως …μεγάλη δήλωση απέσπασε από τον Αλέξη Τσίπρα το κανάλι OPEN φιλοξενώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Έχω αρχίσει και αισθάνομαι λίγο σαν τους “μένουμε-υρωπαίους””. Εξηγώντας βέβαια στην συνέχεια ότι δεν άρχισε να βλέπει θετικά την περίφημη κίνηση του καλοκαιριού του 2015. Όπως επισήμανε “λέω τι καλά που θα ήμασταν και εμείς εδώ στην Ελλάδα, αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα στο κέντρο της Ευρώπης, στο Βέλγιο”. Πρόσθεσε μάλιστα πως “ακόμα και εάν είσαι τόσο όμορφος όσο η κυρία Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν”.

Ο υπουργός με τα 557 τέστ Covid

Αν μην τι άλλο …εντυπωσιακός σε αριθμούς ο απολογισμός του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως δήλωσε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο γκόλφ της Γλυφάδας για το κλείσιμο της χρονιάς: «Όλα αυτά τα 3,5 χρόνια έχω διανύσει σε πτήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Έχω πάει σε 71 χώρες. Από αυτές, σε 15 οι Υπουργοί Εξωτερικών τους δεν είχαν συναντήσει ποτέ Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, σε όλη μας την ιστορία, τα 200 χρόνια! Η χώρα με τη συμφωνία που υπέγραψα στο Καζακστάν προχθές, έχει υπογράψει 300 διεθνείς συμφωνίες. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία μας, ποτέ! Και επίσης, επειδή τα μετράμε όλα, έχω κάνει και… 557 τεστ Covid.»

Παραλίγο και θα …έπειθε

Έκανε μεγάλη προσπάθεια χθες στην Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης για να πείσει ότι η απόφαση προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων λήφθηκε αποκλειστικά με τεχνοκρατικά κριτήρια. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση της ανεξάρτητης Αγγελικής Αδαμοπούλου. Τι για την επιλεξιμότητα σχετικά με την χρηματοδότηση του προγράμματος μίλησε, τι για χρονοδιαγράμματα, τι για τον συνολικό σχεδιασμό του έργου. Λίγο προς το τέλος όμως τα χάλασε…

Όπως δήλωσε “το μετρό σημαίνει «φως», σημαίνει διαφάνεια, σημαίνει ότι οι οργανωμένες μειοψηφίες δεν θα κρατούν μια περιοχή και δεν θα τη μετατρέψουν σε γκέτο. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Ούτε τα άβατα θα επιτρέψουμε, ούτε το σκοτάδι». Μια δήλωση που προφανώς δεν την λές “τεχνοκρατική”. Εκφράζει προφανώς συγκεκριμένες στοχεύσεις που με 1000 τρόπους έχει εκφράσει η Νέα Δημοκρατία.

Κάθε δήμος και η …αστυνομία του

Ενδιαφέροντα πράγματα είπε χθες στην Βουλή όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο για την δημοτική αστυνομία ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κωτσός. Όπως δήλωσε με τις διατάξεις του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών “διαμορφώνεται ένα ευέλικτο σχέδιο ανάπτυξης της δημοτικής αστυνομίας, δίνοντας τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, επί της ουσίας αναγάγοντας τον ρόλο τους ως αυτοδιοίκηση, στο τι είδους δημοτική αστυνομία επιθυμεί, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει”.

Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Να φανταστούμε δηλαδή πως θα έχουμε (εύπορους μάλλον) δήμους που θα έχουν “αστυνομίες” εν είδη ιδιωτικών εταιριών security για τις γειτονιές τους, άλλους δήμους να προστατεύουν συγκεκριμένες δραστηριότητες και άλλους που δεν θα έχουν τίποτε; Κι όλα αυτά με αυξημένες αρμοδιότητες στους δημοτικούς αστυνομικούς που θα φτάνουν μέχρι την σύλληψη. Τι θα “βγάλει” αυτό αν εφαρμοστεί το φαντάζεστε…

Το βιολί της η Κεραμέως

Τρείς βουλευτές από διαφορετικά κόμματα (Α.Τριανταφυλλίδης – ΣΥΡΙΖΑ, Ι.Δελλής – ΚΚΕ και Κ.Αρσένης – Μέρα 25) εγκαλούσαν σήμερα στην Βουλή την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για ελλείψεις σε σχολεία, για υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου ακόμη και για μη εφαρμογή δικών της νόμων για τον διορισμό εκπαιδευτικών. Η υπουργός Παιδείας επέμεινε στο γνωστό της ύφος ότι στην Παιδεία είναι όλα καλύτερα από ποτέ και ότι επιτέλους αξιολογείται το εκπαιδευτικό έργο.

Το ότι (και αυτό τον μήνα) υπάρχει μία ακόμη απεργιακή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής της στις 15 Δεκεμβρίου δεν σημαίνει κάτι προφανώς για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ούτε το ότι πρόκειται για την υπουργό που μονίμως έχει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα εναντίον της. Βέβαια η αλήθεια είναι πως αυτά συμβαίνουν από το 2019 που ανέλαβε. Τώρα θα αλλάξει τακτική;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα