ΑΝΕΚ: Πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη διάσωσή της

ΑΝΕΚ: Πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη διάσωσή της
Το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ Eurokinissi

Σύμφωνα με την εισήγηση, πληρούνται οι προϋποθέσεις της προστασίας της προβληματικής επιχείρησης.

Την έγκριση της συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της ΑΝΕΚ από την Attica Group προτείνουν οι εισηγητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναγνωρίζοντας ότι η ΑΝΕΚ είναι προβληματική επιχείρηση και συντρέχουν οι προϋποθέσεις προστασίας της για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η εισήγηση αναφέρει πως η ΑΝΕΚ ως προβληματική επιχείρηση «θα αναγκασθεί στο εγγύς μέλλον να αποχωρήσει από την αγορά λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει, αν δεν εξαγορασθεί από άλλη επιχείρηση», ενώ «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξαγοράς, λιγότερο επιβλαβής για τον ανταγωνισμό, εκτός από την κοινοποιηθείσα συγκέντρωση». Επιπλέον, «αν δεν πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, η προβληματική επιχείρηση θα παύσει αναπόφευκτα να ασκεί τις δραστηριότητές της στην αγορά».

Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση, πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις της προστασίας της προβληματικής επιχείρησης, με αποτέλεσμα τυχόν επιδείνωση της διάρθρωσης του ανταγωνισμού, που ενδεχομένως να επέλθει σε ορισμένες αγορές, θα επερχόταν τουλάχιστον εξίσου, ακόμη και άνευ της εν λόγω συγκέντρωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα