Ανοιχτά καταστήματα την προσεχή Κυριακή

Ανοιχτά καταστήματα την προσεχή Κυριακή
Εμπορική κίνηση στην Ερμού INTIME NEWS

Τροπολογία επαναφέρει το προαιρετικό δικαίωμα λειτουργίας καταστημάτων. Προσφορές στην αγορά παρά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 6 Νοεμβρίου προβλέπει ειδική διάταξη για το θέμα που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα το άρθρο 3 του σχετικού σ/ν προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Όπως σημειώνεται μετά από την πρόσφατη κατάργηση των ρυθμίσεων για τις ενδιάμεσες περιόδους εκπτώσεων (όπου προβλεπόταν η λειτουργία καταστημάτων για μια επιπλέον Κυριακή) και μέχρι την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από το 2023 (θέμα που θα τεθεί σε διαβούλευση) , δόθηκε με την παραπάνω ρύθμιση μια ακόμη δυνατότητα στο λιανεμπόριο.

Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Κυριακή – την τελευταία του Οκτωβρίου- έληξε η περίοδος κατά την οποία επιτρέπεται προαιρετικά η κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές (όπως π.χ. στο κέντρο της Αθήνας ή στους εμπορικούς πόλους στα Σπάτα).

Σε ότι αφορά το θεσμό των 15νθήμερων ενδιάμεσων εκπτώσεων, αυτός μεν καταργήθηκε, ωστόσο η αγορά έχει ήδη μπει σε ρυθμό προσφορών. Πέρα από την Black Friday που αναμένεται να κορυφωθεί στο τέλος του μήνα, το λιανεμπόριο έχει ξεκινήσει ήδη εκπτώσεις που επικοινωνεί εντατικά μέσα από τα ψηφιακά κανάλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα