Bayer – Mια εταιρεία με πολλά πρόσωπα

Bayer – Mια εταιρεία με πολλά πρόσωπα

Η καινοτομία στον τομέα της ιατρικής, των βιοεπιστημών και της γεωργίας έχει οδηγήσει σε σημαντικά κοινωνικά άλματα, όπως για παράδειγμα την αύξηση της ευημερίας του παγκόσμιου πληθυσμού, την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Εταιρείες όπως η Bayer, πoυ κατέχουν την καινοτομία στις βιοεπιστήμες, έχουν συμβάλει ουσιαστικά σε αυτό. Η Bayer είναι μια μοναδική εταιρεία, που ερευνά ταυτόχρονα τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Τα φάρμακα, αλλά και οι υπηρεσίες της στον χώρο της υγείας, της γεωργίας και οι δραστικές ουσίες που έχει ανακαλύψει, μετουσιώνουν την καινοτομία που θα λάβει κάποιος από αυτήν.

Η δραστηριότητα της Bayer χωρίζεται στον Τομέα Φαρμάκων, τον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών και τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας. Στον Τομέα Φαρμάκων, η Bayer επενδύει αδιάκοπτα στην έρευνα και ανάπτυξη. Η ογκολογία αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς εστίασης της, Mέσα από τις επιτυχίες των ερευνητών της Bayer, αλλά και μέσα από στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες, η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω εξέλιξη του χαρτοφυλακίου της στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Επίσης, η Bayer συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία στο χώρο της καρδιολογίας, με το νεότερο από του στόματος αντιπηκτικό της εταιρίας στην πρόληψη και τη θεραπεία θρομβώσεων, όπως η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, η πνευμονική εμβολή, τα εγκεφαλικά σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις για μία νεότερη ένδειξη, που θα ωφελήσει ουσιαστικά ακόμη περισσότερους ασθενείς με περιφερική ή στεφανιαία αρτηριοπάθεια. Επίσης, η αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας και της διαβητικής νεφροπάθειας είναι δύο θεραπευτικές κατηγορίες στην καρδιολογία που εστιάζεται επιπλέον η έρευνα και η ανάπτυξη της Bayer. Η Bayer διευρύνει το ερευνητικό πρόγραμμα της και στην οφθαλμολογία, ώστε να ανακαλύψει περισσότερες ενδείξεις και εναλλακτικές θεραπείες για τους ασθενείς που πάσχουν από απώλεια όρασης, λόγω διαταραχών του αμφιβληστροειδούς.

Στον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών η Bayer προσφέρει μια ευρεία γκάμα από πολύ επιτυχημένα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα στην δερματολογία, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων κ.α. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν πολύ γνωστά παγκοσμίως ονόματα, όπως η Ασπιρίνη, το Claritin, τα προϊόντα Bepanthol και το Canesten.

Στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας η Bayer δραστηριοποιείται στο χώρο της φυτοπροστασίας, των σπόρων και των μη γεωργικών μεθόδων ελέγχου των παρασίτων. Σημαντική εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αποτελεί ότι η εξαγορά της εταιρίας Μonsanto από την Bayer, δημιουργώντας έτσι μια ηγετική δύναμη καινοτομίας στη γεωργία, με επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη που ανήλθαν συνολικά στα 2,4 δισ. ευρώ το 2017 (pro forma).

Ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Monsanto, η Bayer θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία και τεχνολογία για μεγάλο αριθμό καλλιεργειών. Έτσι θα αυξήσει την ταχύτητα της καινοτομίας, φέρνοντας στην αγορά πιο γρήγορα νέα αγροτικά εργαλεία. Αυτό σημαίνει ταχύτερες λύσεις και υψηλότερα κέρδη για τους αγρότες.

Βλέπουμε έτσι πως, από τα παγκοσμίου φήμης φαρμακευτικά προϊόντα, μέχρι πλατφόρμες υψηλής τεχνολογίας, και από καινοτόμες διαγνωστικές τεχνολογίες μέχρι φυτοπροστατευτικά, η Bayer δημιουργεί ένα περιβάλλον καινοτομίας πέρα από εθνικά σύνορα και ερευνητικούς τομείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα