Ευνοημένος ο ΟΠΑΠ από την αλλαγή στην φορολογία!

Ευνοημένος ο ΟΠΑΠ από την αλλαγή στην φορολογία!

Την ίδια ώρα που όλοι ανεξαιρέτως είναι με υπογλώσσια μετά τα νέα φορολογικά μέτρα ο ΟΠΑΠ απολαμβάνει μια ιδιαίτερη ασυλία κινούμενος προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή της μείωσης φορολογίας.

Ο ΦΠΑ 24% είναι το πρώτο από τα πολλά “βαριά πιάτα” που ετοιμάζονται όλοι οι Έλληνες να “απολαύσουν”. Η αύξηση της φορολογίας μπορεί να είναι κανόνας όμως έχει και τις εξαιρέσεις του. Μία εταιρεία έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ότι από τα νέα μέτρα θα δει την φορολόγηση της να μειώνεται θεαματικά. Εκεί που υπολογίζονταν ότι η επιβάρυνση της θα ήταν 210 εκατ. ευρώ με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση η επιβάρυνση της πέφτει στα 70 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για την ΟΠΑΠ η οποία είναι ο μεγάλος (και μαζί με τους παλιούς βουλευτές) ο μόνος ωφελημένος από τον νέο φορολογικό νόμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία Beta Securities σχολιάζοντας τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με τις οποίες καταργείται η επιβάρυνση 0,05 ευρώ ανά στήλη και αυξάνεται στο 35% η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μικτό κέρδος των εταιρειών, η Beta Securitites επισημαίνει ότι τα έσοδα του ΟΠΑΠ ανήλθαν το 2015 στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ ο νέος φόρος εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε επιβάρυνση 70 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με την έκθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας ο νέος φόρος είναι αρκετά ηπιότερος συγκριτικά με την επιβολή τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη, το οποίο εκτιμάται ότι θα αντιστοιχούσε σε επιβάρυνση 210 εκατ. ευρώ τον χρόνο .Η Beta Securities εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ πρόκειται να αμβλύνει μέρος των αρνητικών επιπτώσεων με νέες πρωτοβουλίες μείωσης κόστους, ενώ ο νέος φόρος επιβάλλεται σε όλες τις μορφές τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη Beta, η εφαρμογή του νέου φόρου θα κάνει τον ΟΠΑΠ πιο ανταγωνιστικό.
 
Εν κατακλείδι η Beta εκτιμά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία ως “θετική είδηση”, αφού ο ΟΠΑΠ μπορεί να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο και να αποφύγει την απώλεια των εσόδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα