post impression url

Γιατί να επιλέξεις άυλη πιστωτική κάρτα

Διαβάζεται σε 5'
Γιατί να επιλέξεις άυλη πιστωτική κάρτα
UNSPLASH

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στις συναλλαγές σου.

Αναζητάς μία σύγχρονη, ασφαλή λύση για τις αγορές σου, που ακολουθεί τις οικολογικές σου ευαισθησίες, ενώ, ταυτόχρονα, παρέχει ευκολία χρήσης; Η απάντηση βρίσκεται στις άυλες πιστωτικές κάρτες. Δεν έχουν φυσική μορφή, καθώς χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μέσω ψηφιακών πλατφορμών και είναι ενεργές αμέσως μετά την έκδοσή τους, κάτι που τις καθιστά πρακτικές για κάθε αγορά και πληρωμή. Τα πλεονεκτήματά τους είναι σίγουρα πολλά, και σου προσφέρουν ποικίλους λόγους για να τις προτιμήσεις.

Άμεση πρόσβαση και χρήση

Ένας από τους κύριους λόγους για να επιλέξεις μια άυλη πιστωτική κάρτα είναι η δυνατότητα άμεσης χρήσης που προσφέρει. Μετά την έγκριση της αίτησής σου, μπορείς να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να παραλάβεις μία φυσική κάρτα μέσω ταχυδρομείου ή να την ενεργοποιήσεις σε αυτόματο μηχάνημα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή όταν χρειάζεσαι άμεσα μια νέα κάρτα για αγορές ή για ένα ταξίδι. Για παράδειγμα, μπορείς να αποκτήσεις μία άυλη πιστωτική κάρτα για να προλάβεις μία προσφορά που λήγει σε μερικές μέρες, έχοντας άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της αμέσως μετά την έκδοση. Οι άυλες κάρτες είναι ιδανικές για χρήση με ψηφιακά πορτοφόλια, όπως το Apple Pay, το Google Pay™, ή άλλα συστήματα ανέπαφων πληρωμών που κάνουν τις αγορές σου ακόμη πιο απλές και ταχύτατες. Επιπλέον, η δυνατότητα να ενσωματώσεις την άυλη κάρτα σου σε πολλαπλές συσκευές, όπως κινητό τηλέφωνο, tablet ή ακόμη και ένα έξυπνο ρολόι, σημαίνει ότι μπορείς να έχεις πρόσβαση στην κάρτα σου και να κάνεις πληρωμές με ένα απλό tap. Σκέψου απλά πόσες φορές έχεις φύγει από το σπίτι χωρίς πορτοφόλι και χρειάζεται να κάνεις μια μικρή αγορά. Το πιθανότερο είναι πως δεν αποχωρίζεσαι το κινητό σου το ίδιο συχνά, οπότε πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν έχεις μαζί σου πορτοφόλι ή μετρητά.

UNSPLASH

Ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων

Η ασφάλεια αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των άυλων πιστωτικών καρτών. Οι περισσότερες πλατφόρμες που τις υποστηρίζουν προσφέρουν αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, τα οποία περιλαμβάνουν πολλαπλά επίπεδα ταυτοποίησης όπως PIN, βιομετρικά δεδομένα (δακτυλικά αποτυπώματα ή αναγνώριση προσώπου) και κωδικούς μιας χρήσης (OTP). Οι άυλες πιστωτικές κάρτες παρέχουν επίσης ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται, μέσω σχετικών εφαρμογών ή SMS. Έτσι, μπορείς να παρακολουθείς τις συναλλαγές σου άμεσα και να εντοπίσεις οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, επιτρέποντάς σου να αντιδράσεις γρήγορα σε περίπτωση ανάγκης, όπως να μπλοκάρεις την κάρτα ή να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου για περαιτέρω ενέργειες. Επιπλέον, η φύση των άυλων καρτών μειώνει τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής, καθώς δεν υπάρχουν φυσικές κάρτες που μπορεί να πέσουν σε λάθος χέρια.

Μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα

Η μείωση της κατανάλωσης πλαστικού αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την επιλογή άυλων πιστωτικών καρτών. Οι παραδοσιακές φυσικές κάρτες κατασκευάζονται από πλαστικό, ένα υλικό που δεν ανακυκλώνεται εύκολα και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αντίθετα, οι άυλες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν μια οικολογική εναλλακτική λύση. Με την υιοθέτηση άυλων καρτών, συμβάλλεις ενεργά στη μείωση της χρήσης πλαστικού και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των καθημερινών σου συναλλαγών. Σε μια εποχή όπου η περιβαλλοντική συνείδηση και η αειφορία γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά ζητήματα, η επιλογή άυλων καρτών ενσωματώνει τις αρχές της οικολογικής υπευθυνότητας στη ζωή σου.

UNSPLASH

Στήριξη ψηφιακής οικονομίας

Η μετάβαση σε άυλες κάρτες εντάσσεται σε μια ευρύτερη τάση που προάγει τη δημιουργία μιας ψηφιακής και διασυνδεδεμένης οικονομίας, η οποία προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί επενδύουν συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών και να υποστηρίξουν την ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας. Πρόκειται για μία επένδυση που περιλαμβάνει την ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών εργαλείων, τη βελτίωση των ασφαλών πλατφορμών πληρωμών και την ενσωμάτωσή τους σε ευρύτερα οικοσυστήματα τεχνολογίας, όπως είναι τα ψηφιακά πορτοφόλια και τα συστήματα ανέπαφων πληρωμών. Η διάδοση των άυλων καρτών δεν περιορίζεται μόνο στην απλοποίηση των συναλλαγών, αλλά ενισχύει επίσης την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού, προάγοντας την εκπαίδευση και τη γνώση γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία.

Επιπλέον οφέλη και προνόμια

H Eurobank φέρνει για πρώτη φορά τις άυλες πιστωτικές κάρτες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά την έκδοσή τους, χωρίς αναμονή, από το κινητό σου και σε online αγορές. Με τις άυλες πιστωτικές κάρτες Virtual Credit Eurobank Mastercard και Visa κερδίζεις ευρώ €πιστροφή με αγορές σε πάνω από 8.500 συνεργάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή. Πραγματοποιείς εύκολα και με ασφάλεια τις συναλλαγές σου μέσα από τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay, Google Pay™ και Garmin Pay. Αποκτώντας την άυλη πιστωτική κάρτα Virtual Credit Eurobank Mastercard ή Visa, μέσα από το e-Banking σου ή το Eurobank Mobile App, από 15.07.2024 έως και 31.08.2024, κερδίζεις δωρεάν συνδρομή για έναν ολόκληρο χρόνο. Η προσφορά ισχύει για κάρτες που θα εκδοθούν έως και 06.09.2024.

Οι άυλες πιστωτικές κάρτες αποτελούν μία σύγχρονη, ασφαλή και πρακτική επιλογή για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας. Αν ψάχνεις για έναν τρόπο να απλοποιήσεις τη ζωή σου και να μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα, οι άυλες πιστωτικές κάρτες είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα