Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη των εταιρειών

Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, βασική προϋπόθεση  για την εξέλιξη των εταιρειών
EyeOn.gr

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η WIND Ελλάς για την οποία η συνεχής εξέλιξη των εργαζομένων της αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Αν και η επίκληση σε αρχαία γνωμικά φαντάζει στις μέρες μας παρωχημένη ή έστω παλιομοδίτικη, η σωκρατική ρήση ‘’γηράσκω αεί διδασκόμενος’’ φαίνεται όχι μόνο επίκαιρη αλλά και βασικό συστατικό κουλτούρας των σύγχρονων εταιρειών. Με την πεποίθηση πως η προσωπική εξέλιξη θα επιφέρει τις ανάλογες αλλαγές και σε εταιρικό επίπεδο, οι μεγαλύτεροι εργοδότες της χώρας επενδύουν συστηματικά στην εκπαίδευση των ανθρώπων τους με τους τελευταίους να μετρούν δεκάδες ώρες όχι μόνο στο γραφείο αλλά …και στα θρανία!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η WIND Ελλάς για την οποία η συνεχής εξέλιξη των εργαζομένων της αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Όπως εντοπίζουμε στην 11η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, οι telecom experts της ομάδας της μέτρησαν περισσότερες από 28.530 ώρες εκπαίδευσης σε τεχνικές γνώσεις και διοικητικές δεξιότητες το περασμένο έτος ενώ φέτος 23 από αυτούς προχώρησαν σε σπουδές ακαδημαϊκού επιπέδου παρακολουθώντας ένα εξαμηνιαίο πρόγραμμα ανάπτυξης στελεχώνπου σχεδιάστηκε για την εταιρεία και υλοποιήθηκε από το ALBA.

Το mini Business Administration πρόγραμμα παρείχε μια πολύπλευρη μαθησιακή εμπειρία δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους στη σύγχρονη διοίκηση επιχειρήσεων περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων θεματικές ενότητες όπως Business Economics, Design Thinking & Customer Experience, Management in the era of Digital Transformation κ.α.

EyeOn.gr

Όπως περιγράφει ο Χρήστος Παπαποστόλου, Senior Brand Manager της WIND Ελλάς και απόφοιτος του προγράμματος: ‘’Η έμφαση που δίνει η εταιρεία σε θέματα προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξης είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που ξεχωρίζω. Εργαζόμενοι σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον καλούμαστε όχι ν’ ακολουθούμε τις τάσεις της εποχής αλλά να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητας τους’’.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα