Η ιστορία της Nestlé στην ελληνική αγορά άρχισε να γράφεται πριν από 125 χρόνια
Διαβάζεται σε 3'Η ιστορία της Nestlé στην Ελλάδα είναι γραμμένη με «χρυσά» γράμματα, με τα προϊόντα της να έχουν αφήσει σημαντική παρακαταθήκη
- 13 Νοεμβρίου 2024 09:00
Το ημερολόγιο έγραφε 1899, όταν έκανε την «παρθενική» της εμφάνιση στην Ελλάδα, λανσάροντας το πρώτο βρεφικό προϊόν ή το «γαλακτούχον άλευρον». Σήμερα, 125 χρόνια μετά, εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα μας, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας για όλες της ηλικίες και χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες καταναλωτές.
Η ιστορία της Nestlé στην Ελλάδα είναι γραμμένη με «χρυσά» γράμματα, με τα προϊόντα της να έχουν αφήσει σημαντική παρακαταθήκη και να έχουν ταυτιστεί με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων.
Όπως για παράδειγμα ο Nescafé Frappé, μια ελληνική καινοτομία που γεννήθηκε το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, τα δημητριακά πρωϊνού, τα φυτικά προϊόντα, τα συμπληρώματα διατροφής, τα προϊόντα βρεφικής διατροφής και πολλά ακόμα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, αναφερόμενος στην μακρόχρονη παρουσία της εταιρείας, επεσήμανε τα εξής: «Τα 125 χρόνια της Nestlé στην Ελλάδα, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας για την παροχή ενός εκτεταμένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου που βασίζεται στη διαρκή έρευνα και ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στον πλανήτη. Μας τιμά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια και εμείς από την πλευρά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι στη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον».
Φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Η διαχρονική εμπιστοσύνη στα προϊόντα της Nestlé συνιστά αποτέλεσμα της προσήλωσης της εταιρείας στην έρευνα και την ανάπτυξη, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο στη βιομηχανία τροφίμων, με περισσότερους από 5.000 ειδικούς σε 23 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Πέραν τούτου, όμως, η Nestlé προσφέρει στην ελληνική κοινωνία τόσο μέσω των υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών που εφαρμόζει, όσο και μέσω της στήριξης των ανθρώπων της, δηλαδή όλων αυτών που βρίσκονται πίσω από κάθε προϊόν.
Σήμερα η Nestlé απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους και διαθέτει δύο εργοστάσια: Ένα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, όπου γίνεται η παραγωγή όλης της γκάμας του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, συσκευάζεται ο στιγμιαίος καφές Nescafé και παράγεται ο espresso Buondi Craft, και ένα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, όπου γίνεται η παραγωγή και η εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή.
Έχοντας παρουσία σε συνολικά 10 κατηγορίες προϊόντων, πολλές εκ των οποίων έχουν σχεδόν ταυτιστεί με την ελληνική ιστορία, το βλέμμα της Nestlé στρέφεται πλέον στο μέλλον. Η καινοτομία και η ασφάλεια αποτελούν το μοναδικό εχέγγυο για τη συνέχεια αυτής της μακρόχρονης πορείας. Κι όλα αυτά με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνία.