INTRAKAT: Ενισχύεται κεφαλαιακά και διεκδικεί την Αττική Οδό

INTRAKAT: Ενισχύεται κεφαλαιακά και διεκδικεί την Αττική Οδό
Eurokinissi

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ.ευρώ. Έμφαση της διοίκησης σε έργα με σταθερά έσοδα.

Τη συμμετοχή της με ποσοστό 30% σε κοινοπρακτικό σχήμα μαζί με την πορτογαλική BRISA για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού ανακοίνωσε χθες  περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Εξάρχου. Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα με επικεφαλής την BRISA είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχε προκριθεί στη β’ φάση του διαγωνισμού που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η νέα διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε γενικότερα στη στρατηγική διεκδίκησης έργων σταθερών ροών όπως οι Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ, καθώς –παρά το τεράστιο κατασκευαστικό αντικείμενο της τρέχουσας συγκυρίας-η κυκλικότητα του κλάδου υποχρεώνει τους ομίλους να αναζητήσουν τακτικά έσοδα.

Σημειώνεται ότι χθες οι  μέτοχοι της εταιρίας ενέκριναν ομόφωνα (76,56% απαρτία) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €25.641.025,80 με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι και του ποσού των ευρώ €100.000.000,62 (στο οποίο περιλαμβάνεται και το υπέρ το άρτιο ποσό), και την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία € 0,30 εκάστη, με τιμή διάθεσης στο €1,17 και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Η έγκριση των μετόχων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ.ευρώ ουσιωδώς επιτρέπει στη διοίκηση της Ιντρακάτ να προχωρήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής της,  όπως υποστήριξε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Α. Εξάρχου. 

Από τα έσοδα της ΑΜΚ, ο όμιλος αναμένεται να εξοφλήσει άμεσα υποχρεώσεις προς προμηθευτές και υπεργολάβους ύψους 30 εκατ.ευρώ, δημιουργώντας μια νέα βάση κόστους για τον κατασκευαστικό βραχίονα, ο οποίος ως γνωστόν παραμένει ζημιογόνος.

Όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους για το εξασφαλισμένο ανεκτέλεστο έργων αλλά και για το πότε η εταιρεία θα εμφανίσει λειτουργική κερδοφορία, ο κ. Εξάρχου, ανάφερε πως στο τέλος του 2023, ο όμιλος εκτιμάται ότι θα είναι break even, ενώ ανάφερε πως ο μέσος συντελεστής κέρδους των υπογεγραμμένων συμβάσεων κυμαίνεται στο 10%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα