Κικίλιας: 63% η πληρότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου – Καλπάζει το Νότιο Αιγαίο

Κικίλιας: 63% η πληρότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου – Καλπάζει το Νότιο Αιγαίο
Τουρίστες στην Αθήνα ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Σεπτέμβριος, που ολοκληρώνεται αύριο, εμφανίζει μεγάλη δυναμική και οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι καθοριστικοί για αφίξεις και έσοδα.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας επισήμανε την Τετάρτη ότι η πληρότητα σε καταλύματα και ξενοδοχεία, σε όλη τη χώρα, την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου, έφθασε το 63%, τονίζοντας ότι υπάρχει έντονη ζήτηση και για τους επόμενους μήνες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, η οποία θα πετά και τον Νοέμβριο στην Κρήτη.

Οσον αφορά στο 2022, η βρετανική Jet2, επιθυμεί να ανοίξουν προορισμοί στην Ελλάδα από τον Απρίλιο.

Πέραν τούτου, ο υπουργός ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ότι θα υπάρξουν δύο τουριστικές καμπάνιες με τον ΕΟΤ, η μία για να τονώσει τους χειμερινούς προορισμούς (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο) και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η δεύτερη νωρίς την άνοιξη του 2022.

Εντύπωση προκάλεσε η αναγγελία του υπουργού ότι ετοιμάζεται ειδική διάταξη που θα προστατεύει τα παραδοσιακά ταβερνάκια ανά περιοχή. «Δεν θα μπορούν αυτά να αλλοιωθούν, να αλλοτριωθούν και να εξαφανιστούν. Αυτό είναι το χρώμα της χώρας μας. Είναι η εικόνα η οποία μαγεύει τους πάντες», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, στο Νότιο Αιγαίο ο τουρισμός κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στο διάστημα 1-26 Σεπτεμβρίου έγιναν 4.352 απευθείας διεθνείς πτήσεις, με 565.850 επιβάτες στα αεροδρόμια: Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου και Καρπάθου.

Συνολικά, από την αρχή της τουριστικής περιόδου, μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, οι αφίξεις φθάνουν τα 2,76 εκατομμύρια επιβάτες, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να αγγίζουν το 69%, και τα ξενοδοχεία, που παραμένουν ανοικτά, να φθάνουν σε ποσοστό το 96,8%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα