Motor Oil: Σε ύψος ρεκόρ το μέρισμα

Διαβάζεται σε 2'
motor oil
EUROKINISSI

Στις σημαντικότερες εξελίξεις της χρονιάς για τον όμιλο ήταν, μεταξύ άλλων, η ίδρυση της Hellenic Hydrogen στην οποία η Motor Oil έχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%.

Τη διανομή  μερίσματος 1,80 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της Motor Oil. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει διανείμει η εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μέρισμα θα πληρωθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί και αναγνωρισθεί ως προμέρισμα χρήσης 2023 το ποσό των 44.313.192 ευρώ (0,40 ευρώ ανά μετοχή) από το Δεκέμβριο του 2023, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 1,40 ευρώ ανά μετοχή θα αναγνωρισθεί στη χρήση 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Βαρδινογιάννης, αναφερόμενος στην κοινή εταιρεία Hellenic Hydrogen που έχει συσταθεί με τη ΔΕΗ, τόνισε ότι η χρήση του εξαρτάται από το κόστος και ότι αποτελεί μια μελλοντική δραστηριότητα “αλλά οφείλουμε να είμαστε μέσα στις εξελίξεις. Είμαστε, συμπλήρωσε, συνοδοιπόροι με τη ΔΕΗ σε ένα δύσκολο δρόμο που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν θα παράγει μόνο πράσινο υδρογόνο, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο την περίσσεια ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και άλλες μορφές.

“Έχουμε τεράστια ευθύνη μπροστά μας να υλοποιήσουμε ταχύτατα τις επενδύσεις που σχεδιάσαμε και πραγματοποιούμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η εξέλιξη πρέπει να γίνει μέσα σε πλαίσιο ασφάλειας και ισορροπίας, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σαν όμιλος στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, πρωτοπορώντας” σημείωσε στη Γενική Συνέλευση ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα