Νέο οικιστικό project στο Costa Navarino

Νέο οικιστικό project στο Costa Navarino
Mandarin Oriental

Νέες κατοικίες «με το κλειδί στο χέρι» δημιουργεί ο όμιλος ΤΕΜΕΣ στη Μεσσηνία. Στο 1,2 δις.ευρώ οι αθροιστικές επενδύσεις κατά την τελευταία 10ετία. Οι τιμές πώλησης και οι προοπτικές στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας.

Η υψηλή ζήτηση και η άμεση απορρόφηση της τελευταίας «σειράς» 40 περίπου παραθεριστικών κατοικιών στην έκταση που ευρύτερα ορίζει το Costa Navarino, οδήγησε τη διοίκηση της ΤΕΜΕΣ -και ειδικότερα τον τομέα real estate– να προχωρήσει σε ένα νέο project με στόχο τη δημιουργία μιας νέα συστάδας κατοικιών, την οποία ετοιμάζεται να εμπορευματοποιήσει.

Συνεργαζόμενη με δύο αρχιτεκτονικά γραφεία (Κοκκίνου-Κούρκουλας και Ζουμπουλάκης) η ΤΕΜΕΣ ετοιμάζεται να λανσάρει 32 βίλες (2-4 υπνοδωματίων), οι οποίες αποτελούν το πέμπτο οικιστικό project της στην περιοχή, και διαθέτει τα χαρακτηριστικά του turn-key για τους υποψήφιους αγοραστές. Η προπώληση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης του project τοποθετείται το 2026.

Έως σήμερα ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ και ειδικότερα ο βραχίονας του real estate έχει δημιουργήσει υποδομές εξυπηρέτησης αλλά και οικιστικά projects που ξεπερνούν τις 100 κατοικίες. Η πρώτη φάση αφορούσε πώληση οικοπέδων και ανάληψη της ευθύνης κατασκευής από τον αγοραστή σε προνομιούχα οικόπεδα (με τιμές πώλησης από 3,75 εκατ.ευρώ και πάνω). Ακολούθησαν διάφορα projects, όπου η ΤΕΜΕΣ δοκιμάστηκε επιτυχώς ως developer με branded διαμερίσματα αλλά και κατοικίες «με το κλειδί στο χέρι». Οι τιμές πώλησης για τις κατοικίες ξεκίνησαν από 1,4 εκατ.ευρώ ενώ για τα διαμερίσματα από 770 χιλ.ευρώ.

Οι συνολικές επενδύσεις στο Costa Navarino έχουν φτάσει τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς οι άμεσες επενδύσεις που υλοποιεί η ΤΕΜΕΣ αγγίζουν τα 850 εκατ. και σε 400 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις τρίτων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εντός της έκτασης. Η συμβολή της επένδυσης εν λειτουργία στο ΑΕΠ Μεσσηνίας έχει αγγίξει το 11%, ενώ το 60% των εργαζομένων προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η ζήτηση για παραθεριστική κατοικία στη χώρα παραμένει υψηλή και άκρως «ανταγωνιστική» σε επίπεδο τιμολόγησης έναντι των ομοειδών αγορών, γεγονός που δημιουργεί περιθώριο «ασφάλειας», όσον αφορά τον «κακό κύκλο» της αγοράς. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της ΤΕΜΕΣ, ιδιώτες και επενδυτές στον υποτομέα της παραθεριστικής κατοικίας που λανσάρει δεν έχουν περάσει στη «δευτερογενή αγορά», δηλαδή στην αποεπένδυση για την καταγραφή υπεραξιών σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, όπως η ελληνική.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα