Όμιλος Φάις: Νέες επενδύσεις για την Kiko Milano

Όμιλος Φάις: Νέες επενδύσεις για την Kiko Milano
Kiko Milano Getty Images

Ο όμιλος Φάις προχωρά στη δημιουργία νέων καταστημάτων της ιταλικής φίρμας καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και στο άνοιγμα των αγορών Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Μετά την παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο με προβεβλημένο δίκτυο καταστημάτων ο όμιλος Φάις σχεδιάζει την ανάπτυξη της ιταλικής φίρμα καλλυντικών Kiko Milano και σε Βουλγαρία – Ρουμανία.

Ο ελληνικός εμπορικός όμιλος αποτελεί από το 2020 master franchise της ιταλικής φίρμας έχοντας στην ευθύνη τους τις παραπάνω γεωγραφικές περιοχές, οπότε μετά την πρώτη φάση δημιουργίας παρουσίας σε Ελλάδα και Κύπρο προχωρά στα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του 2023 αναμένεται να ανοίξουν τα 3 πρώτα καταστήματα Kiko Milano στη Βουλγαρία ενώ κατά το β’ τρίμηνο της χρονιάς εκτιμάται ότι η φίρμα θα κάνει το ντεμπούτο της και στη Ρουμανία. Μέχρι σήμερα ο όμιλος Φάις έχει δημιουργήσει 8 καταστήματα της φίρμας στην Ελλάδα και 4 στην Κύπρο ενώ λειτουργεί και το ομώνυμο e-shop, ενώ διατηρεί περαιτέρω σχέδια επέκτασης με την προσθήκη νέων σημείων.

Έτσι, προετοιμάζεται το shop in a shop της Kiko Milano εντός του πολυκαταστήματος Notos Galleries αλλά και ένα ακόμη opening πριν το τέλος του 2022 στην Αθήνα. Η Kiko Milano στην Κύπρο έχει παρουσία στα μεγάλα malls Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου ενώ πρόσφατα άνοιξε και τέταρτο κατάστημα, που αποτελεί το δεύτερο σημείο της στη Λευκωσία.

Το επενδυτικό σχέδιο βασίζεται στις πολύ ισχυρές επιδόσεις της φίρμας, οι οποίες παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, στην παρούσα φάση υπεραποδίδει και μάλιστα υψηλότερα από το μέσο όρο της αγοράς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), ο συνολικός τζίρος της αγοράς το 2021 αυξήθηκε κατά 8% σε επίπεδο αξίας, σε σχέση με το 2020, ενώ για το 2022 αναμένει ανάπτυξη κατά 6% περίπου, υπερκαλύπτοντας στην διετία τις απώλειες που καταγράφηκαν το 2020 (-11,2%). Κατά πληροφορίες η Kiko Milano στο α’ εξάμηνο του 2022 έτρεξε με ρυθμούς αύξησης κατά 25% αποδεικνύοντας τη δυναμική της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα