OnlyFans χωρίς πορνό; Γιατί αναγκάζεται να κόψει το σεξουαλικό περιεχόμενο

OnlyFans χωρίς πορνό; Γιατί αναγκάζεται να κόψει το σεξουαλικό περιεχόμενο
Η εφαρμογή OnlyFans σε κινητό AP Photo/Tali Arbel

Η OnlyFans, μια σελίδα ταυτισμένη με το σεξουαλικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές αναγκάζεται να αλλάξει "γραμμή" μετά από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC.

Η OnlyFans, μια πλατφόρμα ταυτισμένη τα τελευταία χρόνια με το σεξουαλικό περιεχόμενο που διαθέτει στους χρήστες – συνδρομητές της, αποφάσισε να αλλάξει “ρότα” και να προχωρήσει σε απαγόρευση φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου από την 1η Οκτωβρίου.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την έκπληξη πολλών συνδρομητών και μη, καθώς η πλατφόρμα που προσφέρει επί πληρωμή αποκλειστικές φωτογραφίες και videos είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για το γυμνό και σεξουαλικό της περιεχόμενο.

Η απόφαση αυτή, έρχεται μετά από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο φαίνεται πως το site άφηνε να κυκλοφορεί εν γνώση τoυ παράνομο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τη νέα συνθήκη, οι συνδρομητές θα εξακολουθούν να μπορούν να δημοσιεύουν γυμνό περιεχόμενο στον ιστότοπο, ωστόσο αυτό θα πρέπει να είναι συμβατό με τις πολιτικές που έχει ορίσει η OnlyFans.

Η OnlyFans είπε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αλλαγή αυτή μετά από πίεση των τραπεζών.

Η πλατφόρμα που κατάφερε να “σαρώσει” σε κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει έχει 130 εκατομμύρια χρήστες.

“Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας μας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς δημιουργών και θαυμαστών, πρέπει να αναπτύξουμε τις οδηγίες του περιεχομένου μας”, αναφέρει στην επίσημη δήλωσή της.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Λονδίνο επιτρέπει στους δημιουργούς του να δημοσιεύουν γυμνά βίντεο και φωτογραφίες και να χρεώνουν συνδρομητές για συμβουλές ή μηνιαία χρέωση.

Στην πλατφόρμα αυτή, οι δημιουργοί μπορούν να δημοσιεύουν ποικιλία περιεχομένου, από το μαγείρεμα μέχρι βίντεο γυμναστικής. Ωστόσο αυτό που εκτόξευσε τη δημοφιλία του είναι το πορνογραφικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα λειτουργεί ως εξής: Σε αντάλλαγμα για τη φιλοξενία του οποιουδήποτε επί πληρωμή υλικού, το OnlyFans εισπράττει ποσοστό 20% από το συνολικό ποσό, κάτι που αξιοποίησε στα μέγιστα η πλατφόρμα, κερδίζοντας τα περισσότερα από τους εργαζόμενους στην βιομηχανία του σεξ.

Τι αποκάλυψε η έρευνα του BBC

Η OnlyFans μπήκε στο στόχαστρο του BBC, το οποίο προχώρησε στην αποκάλυψη πως το site εν γνώση του άφηνε να κυκλοφορεί παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, που σχετίζεται ακόμα και με παιδιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σελίδα αντί να αποκλείει τους κακόβουλους λογαριασμούς, προειδοποιούσε πρώτα τρεις φορές και στη συνέχεια αφαιρούσε το περιεχόμενο. Ωστόσο, όσοι είχαν μεγάλο αριθμό συνδρομητών έμεναν στο απυρόβλητο. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το BBC, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εικόνων παιδικής κακοποίησης που ανεβαίνουν χωρίς έλεγχο στο OnlyFans.

Σε απάντησή της στο BBC, η OnlyFans είπε ότι τα σχετικά έγγραφα δεν είναι εγχειρίδια ή “επίσημη καθοδήγηση”, πως δεν ανέχεται παραβιάσεις των όρων παροχής υπηρεσιών της και ότι τα συστήματα και η επαλήθευση ηλικίας υπερβαίνουν κατά πολύ “όλα τα σχετικά παγκόσμια πρότυπα και τους κανονισμούς ασφαλείας”.

Ο ιστότοπος, που ιδρύθηκε το 2016 από τον επιχειρηματία του Έσσεξ, Τιμ Στόκελι, δέχτηκε πυρά στο παρελθόν, αφού έρευνα του BBC News διαπίστωσε ότι άτομα κάτω των 18 ετών είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας για να δημιουργήσουν λογαριασμούς στον ιστότοπο. Τον Ιούνιο, το BBC News διαπίστωσε ότι τα άτομα κάτω των 18 ετών πουλούσαν βίντεο στον ιστότοπο, παρά το γεγονός ότι ήταν παράνομο να μοιράζονται τέτοιου τύπου εικόνες παιδιών.

Μετά την έρευνα του BBC, ο επίτροπος της Αγγλίας για τα παιδιά είπε ότι το OnlyFans έπρεπε να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τους ανήλικους χρήστες. Σε απάντηση της έρευνας, η OnlyFans είπε ότι έκλεισε τους λογαριασμούς με επισήμανση και επέστρεψε όλες τις ενεργές συνδρομές.

Τον Ιούλιο, η πρώτη μηνιαία έκθεση διαφάνειας της εταιρείας ανέφερε ότι απενεργοποίησε 15 λογαριασμούς OnlyFans αφού βρήκε “απρεπείς” εικόνες παιδιών σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα