Όταν η ομάδα θριαμβεύει στο δικό της Πλαίσιο

Όταν η ομάδα θριαμβεύει στο δικό της Πλαίσιο

Οι εταιρείες που καλούνται να αντεπεξέλθουν και να αναπτυχθούν στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, δεν πρέπει να έχουν μόνο σταθερές υποδομές, αλλά και ισχυρές ομάδες.

Η ομάδα – όνειρο δεν είναι ένα δημιούργημα που στηρίζεται στη συλλογή στελεχών από την αγορά. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν αυτή την ομάδα, οι επόμενοι πρωταθλητές, συνήθως βρίσκονται εντός της εταιρείας. Εκείνη μέσω της απαραίτητης καθοδήγησης και εκπαίδευσης, τους διαμορφώνει με σκοπό να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, τα ταλέντα τους και τις γνώσεις τους.

Αυτές είναι οι ομάδες που αισθάνονται ικανοποιημένες και ευτυχισμένες στο εργασιακό περιβάλλον που έχουν επιλέξει, αυτές είναι οι ομάδες που θριαμβεύουν. Αυτή είναι η ομάδα της Πλαίσιο.

Μία ομάδα που έχει ξεπεράσει δεμένη όσες προκλήσεις κι αν δέχτηκε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει ακόμα την ανοδική της πορεία. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και μέσω των δεκάδων βραβείων που κατακτά κάθε χρόνο η δυνατή αυτή ομάδα. Το μότο «One Dream, One Team» είναι ριζωμένο στην νοοτροπία της εταιρείας από τη γέννησή της αλλά και σε αυτήν των εργαζομένων του Πλαισίου. Συντροφεύει κάθε βήμα τους ενώ αποτελεί και μια από τις βασικές της κινητήριες δυνάμεις τους.

Η συνταγή της επιτυχίας

Για να μπορέσει να το πετύχει αυτό η Πλαίσιο, έχει δημιουργήσει έναν εσωτερικό μηχανισμό εκπαίδευσης, το οποίο στηρίζεται σε 2 επίπεδα:

Πρώτον, στις αξίες του εργαζόμενου και την ευθυγράμμισή του με τις αξίες που έχει η εταιρεία. Διότι, παρά το μεγάλο μέγεθος της, η φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης παραμένει ο πυρήνας της Πλαίσιο.

Δεύτερον, στο πρακτικό επίπεδο της εκπαίδευσης, μέσα από έναν υβριδικό μηχανισμό για τα τεχνικά κομμάτια, που έχει εφαρμογή σε όλες τις δομές της εταιρείας, με ταυτόχρονη έμφαση στην ενδυνάμωση των managerial skills.

Η εταιρεία λειτουργεί με την πεποίθηση ότι τα επόμενα ταλέντα και Ανώτατα Στελέχη βρίσκονται ήδη εντός, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 90% των C-Level «Πλαισιακών» Στελεχών, έχουν αναδειχθεί εκ των έσω.

Παράλληλα, η εταιρεία δε στηρίζεται σε αυστηρή αξιολόγηση των εργαζομένων, αλλά προωθεί και ενισχύει τον συνεχή διάλογο και το feedback. Έτσι, δημιουργούνται ομάδες που είναι αρκετά διαφορετικές, ώστε να είναι καινοτόμες και αρκετά συνεκτικές για να συνεργάζονται ομαλά, αλλά παράλληλα η διαδικασία του feedback γίνεται γρήγορη, χωρίς «γραβάτα» και διατηρώντας όλη την ιστορικότητα.

Best Workplace

Πως διατηρείται χαρούμενη η ισχυρή αυτή ομάδα; Αρχικά, δίνοντας και η ίδια feedback αλλά και ανταμείβοντάς τη.

Ξεκινώντας από τα καταστήματά της αλλά και προχωρώντας και στις υπόλοιπες δομές, έχει θεσπίσει το happiness level. Μέσω της εν λόγω ενέργειας, μετριέται ανά τακτικά διαστήματα μέσα στη χρονιά, το επίπεδο ικανοποίησης και προσήλωσης των Plaisiopeople.

Παράλληλα, η εταιρεία φροντίζει να ανταμείβει πάντα τους ανθρώπους της μέσω τακτικών παροχών, όπως για παράδειγμα μηνιαία bonus, ειδικές εκπτώσεις στα προϊόντα της, εταιρικά δώρα το Πάσχα και τα Χριστούγεννα ή ακόμα και διοργάνωση πάρτι για όλες τις δομές της εταιρείας. Φυσικά, αξίζει να αναφερθεί και το ετήσιο bonus που λαμβάνουν, με πιο πρόσφατο αυτό που έφτασε στο €1 εκατ. συνολικά για τους συνεργάτες της για το 2021.

Και μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό διαδραματίζεται εντός ενός απαιτητικού κλάδου, αυτόν του retail. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις μέλος της ομάδας που πάντα θριαμβεύει; Βρες όλες τις ευκαιρίες καριέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα