Παραμένουν ανοικτά στην πλειονότητά τους τα καταστήματα αυτοκινήτων

Παραμένουν ανοικτά στην πλειονότητά τους τα καταστήματα αυτοκινήτων
eurokinissi

Στη Β2 των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων εμπίπτουν συνεργεία – εκθέσεις αυτοκινήτων. Aντιδράσεις από τους εμπόρους.

Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι τα καταστήματα αυτοκινήτων παραμένουν ανοικτά, τη στιγμή που όλα τα λοιπά καταστήματα λιανικής, παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη επειδή πολλά καταστήματα αυτοκινήτων, είναι κάθετες μονάδες, δηλαδή έχουν και συνεργεία (σέρβις, φανοποιεία). Ωστόσο, ενώ η κίνηση στα καταστήματα (λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό) είναι απειροελάχιστη αυτές τις ημέρες, εντούτοις η κίνηση στα συνεργεία παραμένει υψηλή, καθώς πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τώρα σέρβις ή επιδιορθώσεις στα οχήματά τους, μιας και δεν μπορούν να τα κυκλοφορήσουν ούτως ή άλλως.

Μάλιστα, η μετακίνησης προς τα καταστήματα αυτοκινήτων και τα συνεργεία, είναι νόμιμη καθώς εμπίπτει στην περίπτωση Β2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η λειτουργία ή μη των καταστημάτων αυτοκινήτων, υπόκειται στην απόφαση καθενός επιχειρηματία ξεχωριστά. Για παράδειγμα η Karenta, της Kosmocar, είναι κλειστή.

Υπάρχει κι ένα ακόμη δεδομένο, με τους ανεξάρτητους εμπόρους αυτοκινήτων, που δεν υπάγονται στους εισαγωγείς καινούργιων αυτοκινήτων. Αυτοί εξακολουθούν να επιθυμούν να κλείσουν, αλλά με κυβερνητική απόφαση, προκειμένου να ωφεληθούν τα προνόμια ενοικίου για τις εταιρείες που υπολειτουργούν.

Επισημαίνω, επίσης, ότι όλες οι εμπορίες αυτοκινήτων, εμπίπτουν στις ευνοϊκές διατάξεις της κυβέρνησης περί ενίσχυσης επιχειρήσεων και προσωπικού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα