Πόση ομορφιά πουλάει στην Ελλάδα η L’Oreal

Διαβάζεται σε 2'
L'Oreal
L'Oreal iStock

Διατηρεί την ηγετική του θέση σε όλα τα κανάλια ο γαλλικός όμιλος. Οι προβλέψεις για το 2023 και η βάση του 2019.

Ένα αστικό ίχνος θέλησε να αφήσει η διάσημη φίρμα καλλυντικών Lancome, μέλος του γκρούπ L’OreaL υποστηρίζοντας τη νέα εικαστική έκθεση που λανσάρει στις 7 Οκτωβρίου η γκαλερί Allouche Benias στην καρδιά της Αθήνας (Κανάρη 1).

Πέρα από την allure μεγάλων πρωτοβουλιών που υλοποιεί παγκοσμίως o όμιλος L’ Oreal, στην Ελλάδα και παρά το μικρό μέγεθος της αγοράς αλλά και το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα- ποντάρει στη διατήρηση και βελτίωση των μεριδίων αγοράς του, καθώς κατέχει ιστορικά ηγετικό μερίδιο ( σύμφωνα και με τα στοιχεία που διατηρεί ο ΠΣΒΑΚ).

Σύμφωνα με τη νέα γενική διευθύντρια της ελληνικής θυγατρικής, κ. Alessandra Delfini το 2023 αναμένεται διψήφια αύξηση πωλήσεων του γκρουπ. Είναι πάντως ασαφές αν ο ισολογισμός της L’ Oreal Hellas περιλαμβάνει διαχρονικά τόσο τις επιμέρους φίρμες ευρείας διανομής (L’ Oreal και Garnier) όσο και επιλεκτικής Lancome, φαρμακείου (Vichy, La Roche Posay), αλλά και τις Β2Β πωλήσεις στα κομμωτήρια.

Η πρόβλεψη αύξησης για το 2023 επίσης δεν εξηγήθηκε από την κ. Delfini, αν αφορά αύξηση πωλήσεων σε αξία λόγω πληθωριστικών ανατιμήσεων ή αύξηση πωλήσεων σε όγκο. Είναι πάντως εμφανές πως η αύξηση της τουριστικής κίνησης (παραδοχή όλων των εταιρειών καλλυντικών με δραστηριότητα στην ελληνική αγορά) έχει ευνοήσει τις πωλήσεις καλλυντικών κάθε κατηγορίας, τόσο το 2022 όσο και τους μήνες του 2023.

Σε κάθε περίπτωση το 2022 η L’Oreal Hellas πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 186,8 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 9,9% σε σχέση με το 2021 (και πάνω από τα 170 εκατ.ευρώ του 2019 στην ελληνική αγορά).

Τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2022 ανήλθαν σε 19,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 15,8% δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση να προτείνει γενναίο μέρισμα. Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας η διοίκηση διένειμε μέρισμα 3,45 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικό μέρισμα 19,8 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα