Septona: Eυρωπαϊκές πιστοποιήσεις ποιότητας και για τους εργαζομένους

Διαβάζεται σε 5'
Septona: Eυρωπαϊκές πιστοποιήσεις ποιότητας και για τους εργαζομένους

Δεν υπάρχει χώρος του σπιτιού μας που δεν έχει τη δική του θέση κάποιο από τα προϊόντα της Septona. Η ελληνική εταιρεία έχει διακριθεί διεθνώς για την ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και την κουλτούρα που τη διέπει ως προς τους υπαλλήλους της.

Σε μια ζωή γεμάτη αλλαγές, προκλήσεις και εκπλήξεις που αυξάνονται με το πέρασμα των χρόνων, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να έχουμε ως σταθερές. Που να είμαστε σίγουροι πως θα είναι πάντα εκεί για να μας φροντίζουν, σε όλον τον κύκλο της ζωής μας.

Στη μικρή λίστα όσων μπορούν να μας παρέχουν ασφάλεια ανήκουν τα προϊόντα της Septona 

Αναλαμβάνουν τη φροντίδα μας στις πρώτες ημέρες της ζωής μας, με μια ολοκληρωμένη σειρά βρεφικών προϊόντων, παραμένουν κοντά μας στα παιδικά μας χρόνια και συνεχίζουν να μας συνοδεύουν ως ενήλικες, εξασφαλίζοντας μια θέση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας.

Αλήθεια, ήξερες πως η Septona είναι μια 100% ελληνική εταιρία, η οποία έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία για τις πρακτικές που ακολουθεί σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους της, όπως και όσους εμπιστεύονται τα προϊόντα της;

Ήλθε η ώρα να μάθεις και τι κάνει όχι μόνο για να κερδίσει, αλλά και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη σου, με υψηλής ποιότητας προϊόντα που περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους και μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Ξέρεις πως η Septona είναι μια 100% ελληνική εταιρία;

Ή ότι όλα άρχισαν από τις μπατονέτες, το 1975;

Από τη δεκαετία του ‘80 η εταιρεία ανήκει πλήρως στους Θωμά και Ρόη Ευαγγελίου, οι οποίοι καθετοποίησαν την παραγωγή μπατονέτας. Έτσι η Septona άρχισε να αναπτύσσει όλα τα μέρη του προϊόντος -από τα πλαστικά sticks έως τη συσκευασία-, όπως έθετε ως στόχο τη γενικότερη φροντίδα του ανθρώπου, με την παραγωγή προϊόντων για όλες τις ηλικίες.

Σε σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει συμπληρώσει δεκαετίες εξαγωγικής δραστηριότητας (άρχισαν το 1992) που πλέον έχει παρουσία σε πάνω από 70 χώρες σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, το 40% των εξαγωγών γίνεται στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, γεγονός που την κάνει έναν από τους πιο σημαντικούς ‘παίκτες’ του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.

Σκέψου πως τα προϊόντα της Septona πωλούνται -μεταξύ άλλων- σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, στις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία και την Αφρική. Δηλαδή, σχεδόν παντού στον πλανήτη.

Η σύγχρονη ευρωπαϊκή επιχείρηση, δεν αρκείται στην παραγωγή. Επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη και διαθέτει προηγμένες μονάδες παραγωγής που είναι πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτά διαθέτουν το υψηλότερο πιστοποιητικό που απονέμεται (IFS-HPC). Δεν είναι η μόνη πιστοποίηση που έχει η Septona.

Image by drobotdean on Freepik

Δυο άλλες εγγυώνται την ποιότητα σε κάθε στάδιο της παραγωγής, όπως παράλληλα σέβεται τον άνθρωπο -σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, θα σου πω ότι η Septona είναι μέλος του οργανισμού Supplier Ethical Data Exchange (Sedex). Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό που καθοδηγεί τη συνεργασία αγοραστών και προμηθευτών, ώστε να επιφέρει βελτιώσεις στις υπεύθυνες και ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Σε απλά λόγια, ο Sedex πιστοποιεί όποια εταιρία πληροί την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας και των ίσων δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Ως μέλος του, η Septona εφαρμόζει τις απαιτήσεις του Θεμελιώδους Κώδικα ΕΤΙ, Ethical Trading Initiative (ETI) Base Code, των συμβάσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization– ILO Conventions) και της σχετικής νομοθεσίας.

Ένας ανεξάρτητος φορέας, εγκεκριμένος από τον Sedex, επιθεωρεί περιοδικά την εφαρμογή των απαιτήσεων που αναφέρονται στις προδιαγραφές του Sedex Members Ethical Trade Audit (SMETA), ώστε να διασφαλίζεται πως δεν υπάρχει παρέκκλιση σε οποιοδήποτε σημείο.

UNSPLASH

Παράλληλα, η εργοδότρια περισσότερων από 680 εργαζομένων σε 6 υπερσύγχρονα εργοστάσια -πέντε εκ των οποίων είναι στην Ελλάδα- και τέσσερα κέντρα διανομής στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, έχει πάρει και την πιστοποίηση AMFORI BSCI & ETI – SMETA Code of Contact.

O Κώδικας Δεοντολογίας της AMFORI BSCI είναι σύνολο προτύπων για τα μέλη της AMFORI και τους συνεργάτες τους, που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, εντός της αλυσίδας εφοδιασμού.

Κατά συνέπεια, η πιστοποίηση αυτή, αντικατοπτρίζει το σεβασμό της εταιρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, δείχνει πως η Septona είναι συνεπής με τη δέσμευση για συνεχή βελτίωση, βάσει της ενίσχυσης των αρχών της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Septona είναι τη σήμερον ημέρα ένας εκ των πλέον αξιόπιστων εργοδοτών της ελληνικής αγοράς, όπως τιμά το όραμα των δημιουργών της, να βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο, σε κάθε στιγμή φροντίδας, σε όλο τον κύκλο ζωής του.

Και αποδεδειγμένα, το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα