Signal: Μια ελληνική deep tech εταιρεία φέρνει νέο αέρα στην παγκόσμια ναυτιλία

Signal: Μια ελληνική deep tech εταιρεία φέρνει νέο αέρα στην παγκόσμια ναυτιλία

Είναι ελληνική, είναι ναυτιλιακή, είναι τεχνολογική. Και φέρνει μια νέα εργασιακή κουλτούρα, στη βάση της οποίας ο κάθε εργαζόμενος εκπαιδεύεται, καταρτίζεται και εντέλει εξελίσσεται μαζί και παράλληλα με την εταιρεία.

Ο λόγος για τη Signal, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2014 και αποτελεί ένα μίγμα maritime, computing και science, συνδυάζοντας τους πολλά υποσχόμενους κλάδους της ναυτιλίας και της τεχνολογίας.

Διαθέτοντας παρουσία σε Λονδίνο, Αμερική, Πολωνία και Σιγκαπούρη, έχει καταφέρει να «μεταφέρει» την εταιρική της ταυτότητα στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, έχοντας ως βασικό όπλο την καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε τρεις διαφορετικούς τομείς.

1. Η Signal Ocean είναι μία technology start-up, η οποία αναπτύσσει μια καινοτόμα πλατφόρμα τεχνολογίας για τη ναυτιλία. Και τι ακριβώς κάνει αυτή η πλατφόρμα; Βοηθάει τις εταιρείες να επιλέγουν την καλύτερη δυνατή ναύλωση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning.

2. H Signal Maritime αποτελεί τον ναυτιλιακό βραχίονα, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης πλοίων και απευθύνεται στους πλοιοκτήτες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Signal Maritime χρησιμοποιεί την core πλατφορμα του οργανισμού, Signal Ocean, για να βελτιστοποιήσει την απόδοση των πλοίων που διαχειρίζεται έχοντας έτσι πετύχει για 3η συνεχή χρονιά να βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως στην κατηγορία των πλοίων που διαχειρίζεται.

3. Η Signal Ventures αφορά τον τρίτο πυλώνα του Ομίλου, ο οποίος συμβουλεύει και επενδύει σε start-ups της ναυτιλίας και του commodities trading. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη άλλων start-ups σχετικών με το πεδίο δραστηριότητας του ομίλου, τις οποίες στελεχώνει και εξελίσσει με βάση την επιχειρηματική τεχνογνωσία που έχει συγκεντρώσει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Η κοινή συνισταμένη

Κοινή συνισταμένη και των τριών είναι η εμφύσηση μιας ξεχωριστής εργασιακής κουλτούρας, η οποία αποτυπώνεται και στη δυναμική ανάπτυξη και επένδυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εργασιακές αξίες και η εργασιακή κουλτούρα αλληλεπιδρούν και ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο εργασίας.

Με λίγα λόγια, οι αξίες της εταιρείας -όπως Love for the Product, Scientific Approach, Strong Work Ethic, Entrepreneurial Mindset- καθίστανται κτήμα όλων των συνεργατών, οι οποίοι δουλεύουν, σκέφτονται και επικοινωνούν, έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω.

Ας δούμε όμως, τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι αξίες και στην πράξη.

Love for the Product: Το προϊόν βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και στόχος όλων είναι να γίνεται ολοένα και καλύτερο, προς όφελος των πελατών. Και πώς επιτυγχάνεται αυτό; Απλοποιείται η πολυπλοκότητα, τεστάρονται όλες οι υποθέσεις και κυρίως, αλλάζει ό,τι δεν λειτουργεί.

– Scientific Approach: Στη Signal, διψούν για γνώση και παραμένουν πάντα περίεργοι. Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν γίνονται στην τύχη, αλλά βασίζονται σε πληροφορίες και δεδομένα.

– Strong Work Ethic: Φυσικά, τίποτα δεν είναι εφικτό, δίχως το ανθρώπινο κεφάλαιο. Όσοι εργάζονται στη Signal έχουν κοινα χαρακτηριστικα: την ομαδικότητα, το πάθος και την όρεξη, τα οποία δημιουργούν ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον.

– Entrepreneurial Mindset: Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα και τα επιτεύγματα της Signal γίνονται κτήμα όλων των συνεργατών, ενώ ταυτόχρονα δεν σταματάει η αναζήτηση για την καλύτερη δυνατή λύση, πάντα με στόχο η δουλειά τους να προσφέρει αξία.

Η σημασία της «επένδυσης» στον άνθρωπο

Το σημαντικό είναι ότι κάθε νέος συνεργάτης, μέσα στον πρώτο μήνα, εκπαιδεύεται σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, κάτι το οποίο τον «γεμίζει» με εμπειρία, γνώση και πρακτική εξάσκηση, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος καταφέρνει να αντιληφθεί σε ποιον ακριβώς τομέα υπερτερεί και μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα.

Μάλιστα, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Signal έχει λανσάρει την ακαδημία εκμάθησης «Tanker Chartering Academy», η οποία προσφέρει μια ταχύρρυθμη εισαγωγή στον τομέα της ναυτιλίας μέσα από το πρίσμα της Signal, με τη βοήθεια 15 εκπαιδευτών που έχουν εξελιχθεί μέσα στον Όμιλο.

Αντίστοιχα προσφέρεται η ακαδημία “Product Teams Rotation” για την εκμάθηση των τεχνολογικών προϊόντων της Signal, που περιλαμβάνει μια εισαγωγή 2 εβδομάδων σε κάθε μία από τις τεχνολογικές ομάδες, τα συστήματα και τις τεχνικές τους. .

Συνολικά δε, κάθε χρόνο η εταιρεία διαθέτει ένα ποσό άνω των 1.000 ευρώ ανά άτομο, αλλά και ένα ποσοστό του χρόνου εργασίας (περίπου 14 ημέρες ετησίως) για τις ανάγκες εκμάθησης, πιστοποίησης και επιμόρφωσης.

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ανοιχτές θέσεις στη Signal.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα