Σκέρτσος: “Θα τρώμε τις σάρκες μας αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ”
"Αυτήν τη στιγμή προσφέρονται περιορισμένα δημόσια αγαθά στους πολίτες. Δεν μας αφορά η προεκλογική συζήτηση που γίνεται για τις συντάξεις" δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.
- 16 Οκτωβρίου 2018 11:43
“Δεν μας αφορά η προεκλογική συζήτηση για τις συντάξεις, μας αφορά η παραγωγή και ανάπτυξη” τόνισε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: “Παίρνουμε θέση υπέρ της παραγωγικής Ελλάδας, υπέρ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Εμείς μιλάμε για την παραγωγή και την ανάπτυξη. Υπάρχει το δίκαιο των εργαζομένων, το δίκαιο των συνταξιούχων, το δίκαιο των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση αποφασίζει τι θα προτάξει. Κατά την άποψή μας, θα τρώμε τις σάρκες μας αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ”.
“Αυτήν τη στιγμή -συνέχισε- προσφέρονται περιορισμένα δημόσια αγαθά στους πολίτες. Δεν μας αφορά η προεκλογική συζήτηση που γίνεται για τις συντάξεις. Αν δεν κοπούν οι συντάξεις δεν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα που είναι σημαντικά για την παραγωγή και την ανάπτυξη; Αυτό το δίλημμα βάζουμε. Αν ξηλώνουμε ό,τι έχει ψηφιστεί θα δημιουργηθούν αμφιβολίες για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και θα πάμε σε τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο”.
Κατά τον κ. Σκέρτσο “τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουμε υπερχρεωμένες τράπεζες, δημογραφικό πρόβλημα, υποαπασχόληση, αποεπένδυση. Τα δέκα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί ζωές, περιουσίες, συντάξεις, επιχειρήσεις. Χρειάζονται καθαρά συμπεράσματα. Πρέπει να ρυθμίσουμε την εθνική πολιτική χωρίς το μαστίγιο του μνημονίου. Θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη; Το σχέδιο προϋπολογισμού δείχνει αμφιθυμία. Η υπερφορολόγηση της εργασίας είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μεγάλο μερίδιο του μισθού πηγαίνει στις εισφορές”.
Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον: “Ανησυχούμε για την επόμενη μέρα. Δημιουργείται αβεβαιότητα λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου. Ζητάμε υπευθυνότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής”. Σε σχέση με τις ευθύνες της οικονομικής ελίτ είπε ότι υπάρχει “μικρή και ανοργάνωτη επιχειρηματικότητα που αναγκάζεται για να επιβιώσει να στραφεί στην φοροαποφυγή και την κλοπή. Για να επιβιώσουν πρέπει να κλέψουν”.