Σουρωτή: Πλώρη για το 50% βάζει ο Σαββίδης

Σουρωτή: Πλώρη για το 50% βάζει ο Σαββίδης

Τι ποσοστό έχει συγκεντρώσει μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Ιβαν Σαββίδη στην Σουρωτή

Μπορεί ο Ιβαν Σαββίδης να μπήκε τελευταίος στην κούρσα της διεκδίκησης της Σουρωτής όμως όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα είναι ο ισχυρός άνδρας στην πολυμετοχική εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 μετά από την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης το ποσοστό που φέρεται να κατέχει αγγίζει το 45% ενώ οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα μικρομετόχων που κατέχουν περίπου 5% για την απόκτηση των μεριδίων τους. Αν επιτευχθεί τελικά συμφωνία ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη θα βρίσκεται μια ανάσα από το 50,1% της Σουρωτής.

Όπως και να έχει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι στην όλη διαδικασία καθώς το ποσοστό του εταίρου διεκδικητή, της Coca Cola HBC διαμορφώνεται κοντά στο 20%, με το 15% να προέρχεται από τον πλειστηριασμό του ποσοστού που κατείχε εταιρεία συμφερόντων του Θωμά Λιακουνάκου, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν ο Δήμος Θέρμης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που επίσης κατέχουν ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 20%.

Το αποτέλεσμα αυτό – για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές – ήταν και ένα δυνατό crash test για τον Ρωσσοπόντιο επιχειρηματία καθώς σε αντίθεση με προηγούμενες εξαγορές του είχαν να κάνουν με κρατικούς φορείς στην περίπτωση της Σουρωτή “μίλησε” το λαϊκό έρεισμα που διαθέτει στην Βόρεια Ελλάδα. Αυτό που απομένει είναι να δούμε πως διαμορφωθούν τελικά οι συσχετισμοί δυνάμεων, εάν θα υπάρξει συμβίωση των δύο ομίλων και εάν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης της “Σουρωτή” από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα