Στα 8,8 εκατ. ευρώ η ζημιά από την πυρκαγιά στην Druckfarben

Στα 8,8 εκατ. ευρώ η ζημιά από την πυρκαγιά στην Druckfarben
Πυρκαγιά σε βιομηχανία χρωμάτων στη θέση Καλλιστήρι, επί της οδού Μεγαρίδος, στον Ασπρόπυργο την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Στον χώρο της βιοτεχνίας, η οποία εκτείνεται σε 200 τετραγωνικά μέτρα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στα 8,8 εκατ. ευρώ το ύψος της ζημιάς από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, διευκρινίζει η Druckfarben, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά αποτελέσματα δεν θα επηρεασθούν αρνητικά

«Η διοίκηση της Druckfarben εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης δεν θα επηρεασθούν αρνητικά, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι τόσο ο πάγιος εξοπλισμός και τα αποθέματα όσο και η κάλυψη της απώλειας κερδών είναι επαρκώς ασφαλισμένα». Αυτό επισημαίνει η εταιρεία, αναφερόμενη στις επιπτώσεις της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 28 Μαρτίου 2016 στη γραμμή παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο.

Βάσει των εκτιμήσεών της, το ύψος της ζημιάς που αφορά την αξία του πάγιου εξοπλισμού και των αποθεμάτων που καταστράφηκαν, προσδιορίζεται στα 8,8 εκατ. ευρώ. «Στην παρούσα φάση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ύψος της αποζημίωσης που σχετίζεται με την απώλεια κερδών, δεν μπορεί να προσδιορισθεί με σχετική ακρίβεια, γιατί, μεταξύ άλλων, σχετίζεται και με το χρονικό ορίζοντα της πλήρους αποκατάστασης της παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας. Η είσπραξη της ασφαλιστικής αποζημίωσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρήσης. Ήδη, ποσό 4 εκατ. ευρώ έχει εκταμιευθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες ως προκαταβολή».

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι, για την εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει θέσει σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις της στη Χαλκίδα. Ήδη, το σύνολο σχεδόν των κωδικών μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας παράγονται στη Χαλκίδα είτε μέσω επεξεργασίας πρώτων υλών είτε μέσω μεταποίησης ημιετοίμων προϊόντων, με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση πλέον σε μεγάλο βαθμό των παραγγελιών των πελατών της.

«Ωστόσο», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας στον Ασπρόπυργο. Ο χρόνος υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης δεν μπορεί ακόμη, να προσδιορισθεί επακριβώς».

«Η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι επιπτώσεις από το ατυχές αυτό γεγονός να αμβλυνθούν, αντιμετωπίζοντάς το σαν μία νέα μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για το μέλλον», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα