Τα κορυφαία επαγγέλματα για όσους θέτουν υψηλούς στόχους

Τα κορυφαία επαγγέλματα για όσους θέτουν υψηλούς στόχους
Shuttershock

Τα top επαγγέλματα χρειάζονται ηγετικά skills - κι αυτό δεν είαι κάτι έμφυτο. Πρόκειται για δεξιότητες που αναπτύσσονται και μπορούν να βελτιώνονται συνεχώς

Η τεχνολογία σφραγίζει την καθημερινή μας ζωή και δραστηριότητα – δεν πρόκειται για κάτι νέο. Tο σημαντικό, όμως, είναι ότι η χρήση της είναι διαρκώς επιταχυνόμενη, καθώς η τεχνολογία εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας: Στην επικοινωνία, στην εργασία, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, μέσω κάθε πιθανής και απίθανης συσκευής. Υπολογιστές, τηλέφωνα, ταμπλέτες, ρολόγια ή ακόμα και λευκές συσκευές, διακόπτες, πρίζες – καθώς το Internet of things θα είναι πραγματικότητα για κάθε τυπικό νοικοκυριό τα επόμενα χρόνια. Ως συνέπεια όλων αυτών, μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια ότι οι περισσότερες από τις πιο νέες και πιο σημαντικές δουλειές για το έτος που διανύουμε αλλά και για τα επόμενα έτη θα έχουν να κάνουν με το τεχνολογικό πεδίο. Πρόκειται για επαγγέλματα με υψηλές προοπτικές, μισθολογικά αλλά και από πλευράς ανέλιξης, συναρπαστικά, αλλά και απαιτητικά.

Αναλυτές δεδομένων, developers, τεχνικοί δικτύων και συστημάτων, ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και σε πληθώρα άλλων τομέων, οι οποίοι σχετίζονται με την επιστήμη των υπολογιστών είναι επαγγέλματα που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στο άμεσο και το προσεχές μέλλον. Η ανάληψη αυτών των θέσεων δεν σχετίζεται, όπως ίσως νομίζουν πολλοί νέοι υποψήφιοι, μόνο με την απόκτηση των απαραίτητων τεχνικών προσόντων, αλλά και με δεξιότητες που αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικές καταστάσεις και προκλήσεις, διαθέτει ευελιξία, προσαρμοστικότητα, ικανότητες στην επικοινωνία και ηγετικές ικανότητες. Ειδικότερα, η ικανότητα ενός εργαζομένου να αναλαμβάνει ευθύνες και να χειρίζεται καταστάσεις, να παίρνει αποφάσεις, να συνεργάζεται και να μπορεί να διοικήσει καθίσταται όλο και πιο σημαντική σε όλο το φάσμα των επαγγελμάτων.

Ο σημερινός κόσμος τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς, γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος, με μεγάλα ρίσκα αλλά και τεράστιες ευκαιρίες. Είναι το ιδανικό τοπίο για να ξεχωρίσουν οι ηγέτες που μπορούν να δώσουν λύσεις, να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν. Έχοντας αντίληψη αυτών των αλλαγών, το Athens Tech, το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας, διοργανώνει στις 16 και 17 Ιουνίου ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα την ηγεσία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο, με εισηγητή τον καθηγητή του Harvard, Dr. Dean Williams.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους σπουδών με αντικείμενο το μάρκετινγκ, την επικοινωνία, τη διοίκηση επιχειρήσεων, τον προγραμματισμό, σε μηχανολόγους, διοικητικά στελέχη, άτομα που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θέλει να κατανοήσει τις βασικές αρχές του leadership. Στη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν ένα νέο τρόπο να σκέφτονται για την ηγεσία, έναν τρόπο που ταιριάζει στο σημερινό πολύπλοκο κόσμο, όπου οι ηγέτες χρειάζεται να είναι δυναμικοί παράγοντες αλλαγής, να μπορούν να διαχειρίζονται τις προκλήσεις και να εμπνέουν τους ανθρώπους με κατεύθυνση την καινοτομία, να αναπτύσσουν τη φαντασία, την εξερεύνηση και τον πειραματισμό και να διαχειρίζονται τον εαυτό τους ως εργαλείο δύναμης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα