Teamviewer: Επεκτείνει το hub της στα Ιωάννινα

Teamviewer: Επεκτείνει το hub της στα Ιωάννινα
Yanis Lefakis

Ήδη το hub της Teamviewer έχει διπλασιάσει το έμψυχο δυναμικό του στον πρώτο χρόνο λειτουργίας στα Ιωάννινα ενώ προβλέπεται περαιτέρω ενίσχυση με 10 - 15 άτομα το 2021.

Στην περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Γιάννενα, πρόκειται να προχωρήσει η γερμανική Teamviewer, μία εκ των πλέον γνωστών εταιρειών πληροφορικής και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης.

Όπως ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της TeamViewer Greece Philipp Deutscher, το κέντρο στα Γιάννενα απασχολεί αυτή τη στιγμή 40 άτομα, όταν πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του είχε 20 άτομα. Το πλάνο είναι η ομάδα να ενισχυθεί με 10-15 άτομα μέσα στο 2021, με την πανδημία να έχει καθυστερήσει τον ρυθμό ανάπτυξης, καθώς το πλάνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2020, έκανε λόγο για συνολικό αριθμό 50 ερευνητών μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Teamviewer Meeting, το οποίο είναι το προϊόν με την ανάπτυξη του οποίου ασχολείται η μία από τις δύο ομάδες στο κέντρο των Ιωαννίνων. Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή τηλεδιασκέψεων που λάνσαρε εν μέσω πανδημίας η εταιρεία. «Το κομμάτι αγοράς που ελέγχουμε στις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης είναι ακόμη πολύ μικρό, ειδικά σε σχέση με άλλους παίκτες όπως η Zoom, αλλά δουλεύουμε -και από τα Ιωάννινα- για να προσφέρουμε μια πολύ καλή εμπειρία, ειδικά για τους νέους χρήστες», σημείωσε ο κ. Deutscher.

Η έτερη ομάδα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής εφαρμογής της Teamviewer, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης εφαρμογών και συσκευών. Τομέας, ο οποίος λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά.

Yanis Lefakis

Ο κ. Deutscher δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποστήριξη που υπάρχει προς την Teamviewer από τους τοπικούς φορείς της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος και από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σημείωσε δε ότι το πλάνο είναι η πρόσληψη ανθρώπων με υψηλότερες δεξιότητες και η προσπάθεια που υπάρχει είναι να μπορέσει η Teamviewer να προσελκύσει developers από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Deutscher, υπάρχουν αρκετοί developers με σχέση με την Ήπειρο και τα Ιωάννινα που έχουν δει την Teamviewer ως μία ευκαιρία «επιστροφής» στον τόπο καταγωγή τους. «Η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ρίζες στην περιοχή κι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργάζονται στα Ιωάννινα», σημείωσε ο κ. Deutscher, ο οποίος έχει μετακομίσει με την οικογένειά του και ζει μόνιμα στα Γιάννενα, δηλώνοντας ότι θα πρότεινε την πόλη σε οποιονδήποτε. «Η ζωή είναι πιο ήσυχη σε σχέση με πόλεις της Γερμανίας που έχω ζήσει, αλλά δεν χάνουμε κάτι», σημείωσε o κ. Deutsche προσθέτοντας ότι οι τοπικές αρχές, τα πανεπιστήμια και η κοινωνία των Ιωαννίνων έχουν υποδεχτεί την επένδυση πολύ θετικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα