Έρευνα News 24/7: Οι Έλληνες ψάχνουν με αγωνία το φως στο τούνελ του κορονοϊού

Έρευνα News 24/7: Οι Έλληνες ψάχνουν με αγωνία το φως στο τούνελ του κορονοϊού
Ερευνητής δοκιμάζει τεστ για κορονοϊό AP

Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία έχουν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7. Ένας στου δύο πιστεύει ότι σύντομα θα τελειώσει η κρίση.

Στο τέλος της κρίσης του κορονοϊού προσδοκούν οι Έλληνες πολίτες, διατηρώντας ψήγματα αισιοδοξίας, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα της aboutpeople για το News 24/7.

Συγκεκριμένα ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι η κρίση του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα, ενώ το 44,8% διαφωνεί. Το σχεδόν 50-50 στα ποσοστά απεικονίζει από τη μια την κόπωση των πολιτών από την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων, αλλά από την αλλή την αναγνώριση ότι τα μέτρα αποδίδουν και ότι η χώρα μας είναι σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία.

Στην προηγούμενη μέτρηση τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 47,1% και 46,9% και φαίνεται ότι με πολύ αργά βήματα η αισιοδοξία κερδίζει έδαφος, χωρίς όμως να υπάρχει χαλάρωση.

Στην ύπαρξει συγκρατημένης αισιοδοξίας, συμβάλλουν και τα νέα από το εξωτερικό σχετικά με τις έρευνες για εμβόλιο ή θεραπεία.

Εξι στους 10 (62,6%) είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βρεθεί θεραπεία (ακριβώς προηγούμενη μέτρηση 60,8%).

Όπως βλέπουμε και στον συγκριτικό πίνακα, το ποσοστό παραμένει σταθερά υψηλό, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα και την πίστη ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε κάνει αποφασιστικά βήματα προς τη νίκη, απέναντι σε έναν αόρατο αλλά πολύ επικίνδυνο εχθρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα