Η ΔΑΕΜ καλεί τους Αθηναίους να μετρήσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα

Διαβάζεται σε 2'
Η ΔΑΕΜ καλεί τους Αθηναίους να μετρήσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η διαδικτυακή έρευνα του Ευρωπαϊκού έργου COMPAIR

Η Εταιρεία Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) αξιοποιεί το πρωτοποριακό εργαλείο του Ευρωπαϊκού έργου COMPAIR, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να μετρήσει το CO2 αποτύπωμα των πολιτών της Αθήνας.

Όσοι κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων μπορούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 να μπουν στην πλατφόρμα https://monitoring.wecompair.eu/auth/register και, αφού δημιουργήσουν τον προσωπικό τους λογαριασμό, να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν σε καθημερινές τους συνήθειες, όπως είναι η συχνότητα που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η ενεργειακή κλάση των οικιακών συσκευών τους, κλπ.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, η πλατφόρμα υπολογίζει το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε χρήστη και του προτείνει λύσεις για τη μείωσή του, προσαρμοσμένες στις προσωπικές του συνήθειες, ώστε να είναι πιο εφικτή η εφαρμογή τους.

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση των Αθηναίων σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η αλλαγή της καθημερινής τους συμπεριφοράς ως προς το CO2 αποτύπωμα και παράλληλα η αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων στη διαμόρφωση πολιτικών για τη μείωση της αστικής ρύπανσης στην Αθήνα.

Σχετικά με τη ΔΑΕΜ: Η ΔΑΕΜ (www.daem.gr) είναι ο βασικός βραχίονας ψηφιακής μετάβασης της Αθήνας αναπτύσσοντας ΙΤ εργαλεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της πόλης και αντίστοιχες εφαρμογές στην υπηρεσία των πολιτών. Τα ευρωπαϊκά έργα της ΔΑΕΜ εισάγουν στη πόλη καινοτόμες τεχνολογίες που προτείνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη συμμετοχή των πολιτών και την ανάπτυξη πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα