“Μου έστειλε κατά λάθος SMS” – Η πρώτη φορά που έκανα σεξ

Διαβάζεται σε 10'
“Μου έστειλε κατά λάθος SMS” – Η πρώτη φορά που έκανα σεξ
Θεοδώρα Κρινή / 24Media Creative Team

Επτά άνθρωποι μοιράζονται την εμπειρία της πρώτης φοράς που έκαναν σεξ. Αμηχανία, άγχος, φόβος και ηδονή.

Η σεξουαλική ταυτότητα και η σεξουαλικότητα αποτελούν συχνά σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το ταξίδι, καθοριστική είναι πολλές φορές και η πρώτη φορά που κάνουμε σεξ.

Σε αυτό το κείμενο, επτά άνθρωποι μοιράζονται την εμπειρία της πρώτης τους φοράς. Μιλούν για αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, για το άγχος που συχνά συνοδεύει αυτήν την εμπειρία, το αίσθημα ντροπής και τις ενοχές που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της επαφής.

Κάθε ιστορία αποτελεί ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο της σεξουαλικότητας και αποκαλύπτει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Επιπλέον, μέσα από τις παρακάτω διαφορετικές ιστορίες μπορούμε να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανακαλύπτουν και εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους, πώς αντιμετωπίζουν τις προσδοκίες και τους περιορισμούς της κοινωνίας, και πώς οι σχέσεις τους διαμορφώνονται από τις σεξουαλικές τους εμπειρίες.

ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕΞ;

“Ήταν πολύ περίεργα”

Αναστασία, 26 ετών.

“Ήμουν 17 και ήταν καλοκαίρι. Οι γονείς μου είχαν φύγει για το Σαββατοκύριακο και ο φίλος μου είχε έρθει να κοιμηθούμε μαζί. Είχαμε σχέση για 4 μήνες και είχαμε μιλήσει πολλές φορές για το σεξ, οπότε νιώθαμε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Η πρώτη φορά που κάναμε σεξ ήταν πολύ περίεργη. Το ίδιο και οι επόμενες. Με τον καιρό, όμως, αρχίσαμε να το βρίσκουμε. ωστόσο κάτι δεν κολλούσε στα σώματά μας… Μετά από λίγο καιρό χωρίσαμε, γιατί δεν ένιωθα ότι με τραβάει ερωτικά. Μετά από διάφορες προσπάθειες που έκανα με άλλα αγόρια, αποφάσισα να πειραματιστώ με ένα κορίτσι. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι το γυναικείο κορμί μου δίνει την ηδονή που θέλω να νιώθω. Ο λόγος που δεν βάζω κάποια ταμπέλα στη σεξουαλικότητά μου είναι επειδή εγκεφαλικά μπορώ να έχω αισθήματα για ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου. Στο σεξ, όμως, -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το λεσβιακό είναι αυτό που με κάνει χαρούμενη. Και είμαι πολύ οκ με αυτό. Για το μέλλον, δεν ξέρω. Όλα είναι ανοιχτά. Προς το παρόν, that’s what I like.

“Ντρεπόμουν να της πως ότι είμαι παρθένος”

Ηλίας, 28 ετών.

Ήμουν 19 χρονών και ήταν μια καλοκαιρινή νύχτα σε ένα πάρτι που είχε οργανώσει ένας φίλος στο εξοχικό του. Είχα πιει λίγο και γνώρισα μία κοπέλα που φαινόταν ενδιαφέρουσα και ήταν πολύ σέξι. Περάσαμε τη βραδιά μιλώντας και γελώντας. Τελικά καταλήξαμε σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού. Τα πράγματα προχώρησαν γρήγορα. Αρχίσαμε να φιλιόμαστε και μου είπε ότι θέλει να κάνουμε σεξ. Της είπα ότι θα το ήθελα κι εγώ. Δεν της είπα ότι δεν έχω ξανακάνει σεξ, γιατί ντρεπόμουν για το γεγονός ότι ήμουν παρθένος στα 19 μου. Το ξέρω ότι είναι χαζό, αλλά έτσι ένιωθα τότε. Η εμπειρία ήταν ευχάριστη αν και τα συναισθήματα πρωτόγνωρα. Τις επόμενες ημέρες βγήκαμε 2-3 φορές, κάναμε ξανά σεξ και μετά κάπως έσπασε η φάση. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη σύνδεση και η επικοινωνία ήταν περίεργη. Μετά χαθήκαμε τελείως και ο καθένας συνέχισε τη ζωή του χωρίς να ξαναβρεθούμε. Ήταν αρκετά ευχάριστη η εμπειρία της πρώτης φοράς με αυτή την κοπέλα. Αναμφισβήτητα, μου έμαθε έναν νέο κόσμο. Έναν πολύ όμορφο κόσμο.

“Ήμασταν και οι δύο παρθένοι”

Ναταλία, 29 ετών.

Ήμουν 17 χρονών όταν έκανα σεξ για πρώτη φορά. Είχα σχέση με τον τότε φίλο μου για σχεδόν έναν χρόνο. Αυτός ήταν επίσης 17 χρονών. Ήμασταν ερωτευμένοι και είχαμε μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό το βήμα, οπότε νιώθαμε ότι ήμασταν έτοιμοι. Ήμασταν και οι δύο παρθένοι. Εκείνο το βράδυ του Ιουνίου, είχαμε κανονίσει να μείνω στο σπίτι του, καθώς οι γονείς του έλειπαν για ταξίδι στο εξωτερικό. Στους δικούς μου γονείς είχα πει ότι θα μείνω σε μια πολύ καλή μου φίλη. Η αλήθεια είναι πως οι γονείς μου δεν γνώριζαν ότι βρίσκομαι σε σχέση. Πήγα, λοιπόν, στο σπίτι του, είδαμε μια ταινία και μετά ξεκινήσαμε να φιλιόμαστε και να αγκαλιαζόμαστε. Είχα πολύ άγχος, αλλά εκείνος ήταν πολύ τρυφερός και με έκανε να νιώθω ήρεμα. Ήταν προσεκτικός και με ρώτησε πολλές φορές αν ήμουν εντάξει με αυτό που κάναμε. Η εμπειρία ήταν λίγο αμήχανη και αδέξια και για τους δύο, αλλά μετά όλα κύλησαν αρκετά εντάξει. Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο σεξ της ζωής μας. Τότε δεν το ξέραμε. Απλώς πιστεύαμε ότι αυτό είναι το σεξ και νιώθαμε ότι πήγε ένα βήμα πιο πέρα η ένωση που είχαμε. Αυτή η σχέση κράτησε 2 ακόμη χρόνια. Χωρίσαμε γιατί εκείνος πήγε στο εξωτερικό για σπουδές, όμως αυτή είναι μια άλλη κουβέντα, οπότε λέω να το αφήσω εδώ, θέλοντας να κλείσω λέγοντας πως δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναισθήματα που ένιωσα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη φορά που έκανα σεξ. Δύσκολα ξεχνιέται αυτή η εμπειρία.

“Με βοήθησε να αποδεχθώ περισσότερο τη σεξουαλικότητά μου”

Αντώνης, 27 ετών.

Η πρώτη φορά που έκανα σεξ ήταν πριν 5 χρόνια, στα 22 μου. Λίγο πριν είχα κάνει coming out στους φίλους μου ως γκέι και επιτέλους άρχισα να νιώθω εντάξει με τη σεξουαλικότητά μου. Η πρώτη φορά που έκανα σεξ ήταν με ένα παιδί από το Tinder. Ήταν 23 ετών και έμπειρος στο σεξουαλικό κομμάτι. Αφού αρχίσαμε να μιλάμε στην εφαρμογή, σύντομα αποφασίσαμε να συναντηθούμε από κοντά για έναν καφέ. Η συζήτηση κύλησε άνετα, γελώντας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον καλύτερα. Μετά από λίγες ώρες, προτείναμε να πάμε μια βόλτα. Πήγαμε σε ένα πάρκο και φιληθήκαμε. Εκεί, κάτω από τα δέντρα και τον ήχο των πουλιών, αισθάνθηκα πως είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Του είπα ότι θα ήθελα να περάσουμε τη βραδιά μαζί, κι εκείνος συμφώνησε. Πήγαμε στο σπίτι του. Αφού κάναμε λίγο κουβέντα για να χαλαρώσουμε, αρχίσαμε τα πρώτα και τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ φυσιολογικά. Αν και ήμουν πολύ νευρικός, ο τρόπος που με αντιμετώπισε ήταν τόσο τρυφερός και προσεκτικός, και έτσι οι φόβοι μου άρχισαν να υποχωρούν. Η εμπειρία αυτή ήταν πολύ σημαντική για μένα, γιατί με βοήθησε να αποδεχθώ περισσότερο τη σεξουαλικότητά μου. Το ειδύλλιο δεν προσχώρησε πολύ, αλλά με αυτό το παιδί είμαστε σαν αδέρφια από τότε. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

“Δεν ήταν ένα σεξ που απόλαυσα, ο πόνος υπερίσχυσε”

Μαρία, 27 ετών.

Πατάω το play και ακούω το “πρώτη μας φορά” του Γιάννη Κότσιρα (lol, αλλά κάπως πρέπει να μπω στο κλίμα). Από μικρά παιδιά, όταν ήμασταν, όλοι μας παρουσίαζαν την πρώτη φορά ως κάτι το πολύ μοναδικό και παραμυθένιο, ως μια ανάμνηση που δεν φεύγει ποτέ, που μας συντροφεύει για πάντα. Δεν μπορώ να πω πως επιβεβαιώνω. Η δική μου πρώτη φορά με βρήκε όταν ήμουν 15 ετών. Τέλη τρίτης γυμνασίου. Βρισκόμουν για κάποιους μήνες σε σχέση με έναν συμμαθητή μου, όλα ήταν τόσο τρυφερά και πρωτόγνωρα. Έρωτας στα 15. Υπήρχε πολλή οικειότητα, όλα τα γύρω γύρω είχαν γίνει και πλέον είχε φτάσει η ώρα να προχωρήσουμε. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι όταν έρχεται η ώρα να κάνουν σεξ είναι η έλλειψη προσωπικού χώρου. Στη δική μας περίπτωση δεν υπήρχε αυτό, καθώς ο φίλος μου έμενε σε ένα μεγάλο σπίτι με ένα ξεχωριστό μικρό διαμέρισμα, όπου πηγαίναμε κρυφά και ήμασταν εντελώς μόνοι. Σε αυτό το διαμερισματάκι λοιπόν ήταν και που έκανα για πρώτη φορά σεξ. Προφανώς και την πρώτη φορά δεν ξέρεις πού παν τα τέσσερα. Το σώμα του άλλου είναι τελείως ξένο. Οι ανάγκες οι δικές σου ακόμα δεν είναι γνώριμες. Στα κορίτσια -συνήθως- υπάρχει πόνος, οπότε δεν το απολαμβάνουν. Τα πράγματα δεν γίνονται αβίαστα, αλλά ατσούμπαλα. Θυμάμαι πως δεν ήταν ένα σεξ που απόλαυσα, κυρίως ο πόνος είναι αυτό που υπερίσχυσε. Όταν το σκέφτομαι όμως μου έρχεται ένα χαμόγελο. Είναι που θυμάμαι το πόσο τρυφερός ήταν ο τότε φίλος μου που δεν ήθελε να με βλέπει να πονάω; Είναι που αναβιώνω το συναίσθημα και το σοκ που έφερνε η σκέψη “τώρα εγώ είμαι γυναίκα;”. Είναι το ότι με θυμάμαι να αναρωτιέμαι αν θα είναι επίπονο όπως τότε, κάθε φορά που θα κάνω σεξ, το οποίο μετά συνοδευόταν από τη σκέψη “τι βρίσκουν τότε σε αυτό οι μεγάλοι;”. Συλλογισμοί τρυφεροί, παιδικοί, αθώοι.

“Η φάση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εκείνη τη νύχτα”

Στάθης, 34 ετών.

Η πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία ήταν στα 19 μου, με μια κοπέλα 25 ετών. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και αμέσως υπήρξε έλξη μεταξύ μας. Σε εκείνη την ηλικία το κορμί έβραζε. Ήμουν παρθένος και ήθελα διακαώς να κάνω σεξ. Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε λίγες εμπειρίες και ήξερε ότι εγώ δεν έχω. Δεν την πειράζει, ίσα ίσα το έβρισκε πολύ γλυκό. Μετά από μερικά ραντεβού, φτάσαμε στο “ψητό”. Ήμασταν στο σπίτι μου, άρχισε το… πανηγύρι, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταζόμουν. Πολύ άγχος, ανασφάλεια για το αν θα είμαι καλός, αν θα προσφέρω στην κοπέλα ικανοποίηση και γενικά με είχε λούσει κρύος ιδρώτας. Η φάση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εκείνη τη νύχτα. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, αλλά η κοπέλα ήταν πολύ υποστηρικτική. Μου είπε ότι αυτά συμβαίνουν και να μην ανησυχώ. Κοιμηθήκαμε αγκαλιά και ήταν πολύ όμορφα. Την επόμενη ημέρα το προσπαθήσαμε ξανά και αυτή τη φορά τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Σιγά σιγά αρχίσαμε να δενόμαστε, να γνωριζόμαστε καλύτερα και τελικά τα φτιάξαμε. Αυτή η σχέση διήρκησε σχεδόν 4 χρόνια. Το τέλος ήταν αρκετά άσχημο. Πολλοί τσακωμοί, μεγάλες κόντρες και εγωισμός. Σήμερα, εκείνη έχει φτιάξει δική της οικογένεια και μαθαίνω ότι είναι πολύ χαρούμενη. Εγώ, από την άλλη, έχω μια όμορφη σχέση, με μια κοπέλα που αγαπώ πολύ.

“Μετά το σεξ, μου έστειλε κατά λάθος SMS στο κινητό”

Αθηνά, 27 ετών.

Η πρώτη μου φορά στο σεξ δεν ήταν ευχάριστη. ΣΑΣ ΣΟΚΑΡΑ; Αλλά εγώ δεν σκοπεύω να μιλήσω για τα πρακτικά της φάσης: πόνος, άβολα συναισθήματα, άγχος, αίματα κτλ. Θα μιλήσω για την αηδιαστική μου πρώτη επαφή με άντρα! Ήταν φίλος μου, τον ήξερα από παιδάκι και μεγαλώνοντας αναπτύχθηκαν ερωτικά συναισθήματα μεταξύ μας. Μια μέρα πήγαμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (15 χρονών εγώ, 16 εκείνος, ούτε που ξέρω ποιος του επέτρεψε να κλείσει δωμάτιο…). Τέλος πάντων, long story short, εγώ ήμουν πολύ χαλαρή γιατί ήταν ο “κολλητός” μου, άρα τον εμπιστευόμουν πολύ, δεν μπορούσε να πάει κάτι λάθος μέχρι που “το κάναμε”! Aφου με είχε αγκαλιά για 5 ολόκληρα λεπτά, σηκώθηκε, βγήκε έξω και μου ήρθε στο κινητό ένα SMS που έγραφε “Εντάξει, μπήκαμε!” Ήθελε να το στείλει σε φίλο του, αλλά ήταν τόσο ηλίθιος που το έστειλε σε μένα! Δεν έχω νιώσει πιο αηδιασμένη για άντρα! Και αυτή ήταν η πρώτη μου φορά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα