Αυτή τη συνταγή για φρέσκο καλαμάρι πρέπει να τη δοκιμάσεις
Το NEWS 247 εξασφάλισε μια ξεχωριστή συνταγή, από το εστιατόριο SIMUL στο κέντρο της Αθήνας. Αν βαρέθηκε το τηγανητό καλαμάρι και θέλεις να "αναβαθμίσεις" την κουζίνα σου δοκίμασε αυτό το εξαιρετικό πιάτο. Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα
- 26 Νοεμβρίου 2016 09:56
Πριν από κάποιες μέρες βρεθήκαμε στο εστιατόριο SIMUL και μυηθήκαμε στη φιλοσοφία της κουζίνας του μέσα από το νέο μενού γευσιγνωσίας Rock the Gourmet. Όπως ακριβώς υπόσχεται ο τίτλος, πέντε χαρακτηριστικές γεύσεις από τον σεφ Νίκο Θωμά συνθέτουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία και δίνουν μια ιδέα για το ύφος του εστιατορίου.
Οι εμπνευστές του μενού έχουν ως δόγμα τις καλύτερες πρώτες ύλες που προσφέρει κάθε εποχή, την επιλογή των πιο φρέσκων προϊόντων που μπορεί να μπουν στον πιάτο με τεχνικές που απαντώνται σε μια σειρά από κουζίνες διεθνώς. Ανάμεσα στα πιάτα του μενού, ξεχωρίσαμε μια εκπληκτική πρόταση για φρέσκο καλαμάρι, με πουρέ από κολοκάσι και σος σομπρασάδα (δες παρακάτω περισσότερα).
Η γεύση του “γαργάλισε” εξαιρετικά τον ουρανίσκο μας και δεν μπορούσαμε να μην ζητήσουμε λεπτομέρειες. Έτσι, ο σεφ Νίκος Θωμάς μας αποκάλυψε τη συνταγή. Τι λες; Θα δοκιμάσεις να αναβαθμίσεις την κουζίνα σου;