Αντώνης Σταύρου: Ο επίμονος εστιάτορας

Αντώνης Σταύρου: Ο επίμονος εστιάτορας

Ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου Καστελόριζο που χρειάστηκε 15 χρόνια για πάρει την πολυπόθητη άδεια του "Όμικρον" στην Νέα Ερυθραία επιστρέφει με νέες επενδύσεις

Εάν υπάρχουν δύο λέξεις οι οποίες χαρακτηρίζουν τον Αντώνη Σταύρο, τον επικεφαλής του Ομίλου Εστίασης, Καστελόριζο, αυτές δεν είναι άλλες από την υπομονή και την επιμονή. Ο ίδιος ξεκίνησε ως “παιδί για όλες τις δουλειές” να δουλεύει σε μία ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές στην δεκαετία του ’80, λίγο μετά από τον ερχομό του από την Ήπειρο. 

Σήμερα ο όμιλος Καστελόριζο ηγείται στον κλάδο της εστίασης καθώς υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκονται εννέα εστιατόρια, (Ορίζοντες, Όμικρον, Ramino Resto, Καστελόριζο Κηφισιάς, Καστελόριζο Βάρκιζας, K Grill, Raki Meze, Mezze Γλυφάδα και K Grill Βούλας). Βασικό συστατικό της επιτυχίας, είναι η προσωπική ενασχόληση της οικογενείας, αλλά και η συνεχής παρακολούθηση της λειτουργίας τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε εστιατόριο υπάρχει και ένα μέλος της οικογένειας ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Σταύρου σκέφτεται σοβαρά την επέκταση εκτός Αττικής με ανασταλτικό παράγοντα την αδυναμία παρακολούθησης του καταστήματος.

“Φέτος ο τζίρος μας θα κλείσει 30% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Στο 8μηνο του 2017 ο τζίρος που καταγράψαμε ήταν της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζουμε να κινούμαστε ανοδικά, όμως το ΦΠΑ μας έχει τσακίσει. Ως εταιρεία απορροφήσαμε όλο το ΦΠΑ, δεν το μετακυλήσαμε στον πελάτη και φροντίσαμε ώστε να του προσφέρουμε οικονομικά μενού» ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Σταύρου.

Ο κ. Σταύρου ανέφερε παράλληλα ότι προχωρά σε μία ακόμη επένδυση στον χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών που αποτελούν τον δεύτερο πυλώνα του Ομίλου. Συγκεκριμένα θα επενδύσει 2,5 εκατ. ευρώ για την δημιουργία νέας μονάδας στην περιοχή της Σητείας η οποία θα προστεθεί σε αυτές σε Σούνιο και Μέγαρα. Στα μελλοντικά σχέδια είναι και η δημιουργία ενός κτήματος από το οποίο ο όμιλος θα προμηθεύεται τα ζαρζαβατικά του και όχι μόνο.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε την λειτουργία του για την χειμερινή περίοδο το εστιατόριο ‘Ομικρον στην Νέα Ερυθραία ένα εστιατόριο που αποτελεί σημείο αναφοράς στα Βόρεια Προάστια και που έχει μακρά ιστορία στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας. “Στην περίπτωση του εστιατορίου Όμικρον χρειάστηκαν 15 χρόνια για να βγει η άδεια λειτουργίας, όταν το κτίριο δεν παρουσίαζε την παραμικρή πολεοδομική παράβαση. Το 2007 άνοιξα ένα εστιατόριο στη Μαδρίτη, το Castello. Οι διαδικασίες ήταν συνοπτικές και αφού ο μηχανικός έκανε το σχετικό έλεγχο το μαγαζί άνοιξε την επόμενη μέρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα