Αρνίσια παϊδάκια παναρισμένα σε κρούστα από δενδρολίβανο
Μια διαφορετική εκδοχή για επίσημο κυριακάτικο γεύμα
- 31 Ιανουαρίου 2018 07:21
Το αρνάκι είναι συνυφασμένο με το κυριακάτικο τραπέζι. Ναι! Είναι όμως απαραίτητο να το ετοιμάζετε μόνο με τον κλασικό, πεντανόστιμο η αλήθεια είναι, τρόπο; Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω μοιάζει απολαυστική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει, όσους την δοκιμάσουν.
Υλικά
- 2 πλευρά αρνιού
- Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
- 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη ψύχα ψωμιού
- 1/3 του φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
- 4 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σπόρους
- Ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Αλατοπιπερώστε τις πλευρές αρνιού και θωρακίστε σε ελαιόλαδο που έχετε αρωματίσει με σκόρδο (περάστε σε τηγάνι που έχει κάψει καλά να φτιάξετε μια κρούστα) να πάρουν χρώμα.
- Κρατήστε τις σκελίδες σκόρδου, και προσθέστε σε επεξεργαστή τροφίμων, με το ψωμί, τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο, το τυρί και ελαιόλαδο. Θρυμματίστε να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα.
- Αλείψτε την μουστάρδα με ολόκληρους κόκκους στα πλευρά του αρνιού και στη συνέχεια πανάρετε το κρέας στην πάστα μαϊντανού.
- Ψήστε στους 200oC για 20 με 25 λεπτά
Δείτε το βίντεο: