Cheesecake με σοκολάτα
Όταν το βελούδινο τυρένιο γλυκό μπλέκει αρμονικά με τη σοκολάτα
- 26 Φεβρουαρίου 2018 07:16
Στον πανέμορφο κόσμο του φαγητού, δύο μοναδικά συστατικά μπορούν να μπλέξουν αρμονικά. Από τη μία η βελούδινη κρέμα τυρί και από την άλλη η σοκολάτα σε ένα και μόνο γλυκό. Το cheesecake σοκολάτας, το ανακαλύψαμε στο blog της φίλης μας Αρτέμιδος, Wonderfoodland.
Το μόνο που μένει να προσθέσουμε είναι μια ευχή: “Καλή απόλαυση”.
Υλικά
- Για τη βάση: 170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
- 60 γρ. καρύδι τριμμένο
- 110 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση: 70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (στους 40ο C)
- 170 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας-υγρή (προαιρετικά)
Προετοιμασία
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C.
- Τρίβετε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο καλά.
- Σε τσέρκι δαχτυλίδι ή σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι 20 εκ. βάζετε το μείγμα της βάσης και πιέζετε καλά ομοιόμορφα (αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι, το τοποθετείτε πάνω σε λαμαρίνα και εκεί βάζετε τη βάση)
- Ψήνετε για 10-12’ περίπου, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσατε τσέρκι, μεταφέρετε προσεκτικά τη βάση σε πιατέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε με το χέρι το τυρί Φιλαδέλφεια με την άχνη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσοχή να μη κτυπηθεί πολύ.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσουμε υγρή βανίλια, την προσθέτουμε κι αυτή κι ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε το τσέρκι ή τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
ΠΗΓΗ WONDERFOODLAND