Δημοσιογράφοι και φίλοι ‘πέταξαν χαρταετό’ παρέα με το ‘Γλυκό Που Κάνει Καλό’
Το τραπέζι στρώθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο χώρο της Gallery Zoumboulakis στα Πετράλωνα
- 16 Φεβρουαρίου 2017 12:49
Ποιος από εμάς δεν έχει παιδικές αναμνήσεις, γεμάτες ανεμελιά, από τα οικογενειακά τραπέζια της Καθαράς Δευτέρας; Αναβιώνοντας αυτές τις ξέγνοιαστες στιγμές, ο Μακεδονικός Χαλβάς προσκάλεσε εκπροσώπους των media, σεφ και food bloggers σε ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι για να καλωσορίσουν μαζί αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα για την ελληνική παράδοση!
Το τραπέζι στρώθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο χώρο της Gallery Zoumboulakis στα Πετράλωνα. Ο Μακεδονικός Χαλβάς δημιούργησε ένα σκηνικό “πικ νικ”, εμπνευσμένο από τις εικόνες της ελληνικής εξοχής. Μοναστηριακά τραπέζια, καρό τραπεζομάντηλα, συνθέσεις φρέσκων λουλουδιών και ρουστίκ λεπτομέρειες εξέπληξαν ευχάριστα τους καλεσμένους, προσκαλώντας τους να ξεχάσουν για λίγο τις υποχρεώσεις και να απολαύσουν μοναδικές στιγμές, σαν μια μεγάλη οικογένεια!
Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν το καινούργιο site του Μακεδονικού Χαλβά: www.petaxartaeto.gr. Εμπνευσμένο από τον χαρταετό ως σύμβολο χαράς και παιδικής ζωντάνιας, το site καλεί τους επισκέπτες του να βοηθήσουν τον χαρταετό του Μακεδονικού Χαλβά να πετάξει ψηλά για καλό σκοπό! Ο στόχος; Ο χαρταετός να ξεπεράσει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα τα 100 μ. ώστε ο Μακεδονικός Χαλβάς να καλύψει όλα τα έξοδα σίτισης των παιδιών του ιδρύματος “Η Θεοτόκος”, μέλους της ένωσης “Μαζί για το Παιδί”, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.
Και επειδή τόσο η κατασκευή όσο και το πέταγμα του χαρταετού αποτελούν μια “ιεροτελεστία”, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα μυστικά της και να δοκιμάσουν να φτιάξουν χαρταετούς με την καθοδήγηση εξειδικευμένης ομάδας. Μετά το workshop χαρταετού, οι καλεσμένοι απόλαυσαν σαρακοστιανά εδέσματα ενώ ο Μακεδονικός Χαλβάς απογείωσε την απόλαυση, αφήνοντας σε όλους την πιο γλυκιά γεύση!
Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα γλυκό απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου. Πλούσιος σε ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού. Με γεύση Βανίλια, με Κακάο ή με Αμύγδαλα… όταν έρθει η ώρα του γλυκού επιλέγουμε Μακεδονικό Χαλβά… το Γλυκό Που Κάνει Καλό!