Dine Athens: Δέκα προτάσεις για να δοκιμάσετε νέα στέκια στην Αθήνα

Dine Athens: Δέκα προτάσεις για να δοκιμάσετε νέα στέκια στην Αθήνα

Το NEWS 247 αναζητά τις γευστικές γωνιές της πόλης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, με αφορμή το δεύτερο Dine Athens ως τις 12 Φλεβάρη

Το Φλεβάρη όλοι οι Αθηναίοι τρώμε έξω. Ο θεσμός του ” Dine Athens” δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του καλού φαγητού για δεύτερη χρονιά να επιλέξουν, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν σε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια της πόλης. Δημιουργική κουζίνα, εξαιρετικά ιταλικά restaurant, γαλλικές επιρροές δεμένες απολαυστικά με τη μεσογειακή μας παράδοση και χώρους με βραβευμένη ιαπωνική τεχνοτροπία και γεύσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ποιο από τα 120 εστιατόρια που συμμετέχουν στην γαστρονομική εμπειρία της Diners Club και να κρατήσετε τραπέζι για εκείνο ή εκείνα που σας ταιριάζουν ως τις 12 Φλεβάρη. Επιλεγμένα μενού σε προκαθορισμένες τιμές των 15€, 30€ και 60€ για όλους και όχι αποκλειστικά για κατόχους Diners Club. Για τους τελευταίους εξασφαλίζεται επιπλέον έκπτωση 10%.

Το NEWS 247 έψαξε, διάβασε, σαγηνεύτηκε και κατέληξε σε δέκα γωνιές της πόλης που θα θέλαμε πολύ να επισκεφτούμε με αφορμή το “Dine Athens”. Φυσικά, το ζήτημα γεύση ενέχει και τον υποκειμενικό παράγοντα, οπότε feel free να επισκεφτείτε το ” Dine Athens” και κάντε τη δική σας γευστική επιλογή.

1. Artisanal Lounge & Gardens

 

O Δημήτρης Δημητριάδης, ανέλαβε από τον Μάιο του 2015 το μενού του εστιατορίου. Οι επιλογές του νέου chef του Artisanal, ξεχωρίζουν για τα υλικά, το «δέσιμο» τους αλλά και τη γαλλική  μυρωδιά του τελικού αποτελέσματος. Στον κήπο του Artisanal σχεδιάστηκε ο δεύτερος εσωτερικός χώρος στα πρότυπα μιας γαλλικής σέρας. Ένα ξεχωριστό σκηνικό, μέσα σε ένα γυάλινο περιβάλλον, ανοιχτό από το πρωί έως αργά το βράδυ για να απολαύσετε ένα εκπληκτικό γεύμα, καθώς και ένα από τα καλύτερα brunch στην Κηφισιά.

Τι;

Μεσογειακή Κουζίνα με γαλλικές πινελιές

Που;

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Πότε; Tρίτη έως Σάββατο 13:00 – 00:00

Κυριακή 11:00 – 00:00

Δευτέρα κλειστά

Πόσο;

Ένα πλήρες μενού με πρώτο, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο στα 30€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

2. Black Duck

 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του η μασκότ, η υπέροχη πάπια με το μαύρο σμόκιν, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Το μενού είναι προσεγμένο, με προσιτά πιάτα που έχουν ελληνικά στοιχεία και αρμόζουν στον all day χαρακτήρα του. Μεσογειακές γεύσεις κυριαρχούν στο μενού του, ενώ ο χώρος του café και του bar με τα μαρμάρινα, ξύλινα τραπεζάκια, τους καναπέδες, τα σκηνικά του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα στους τοίχους και τα δερμάτινα σκαμπό, δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον σε στιλ γαλλικού bistro.

Τι;

Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα

Που;

Χρήστου Λαδά 9A, Αθήνα

Πότε;

Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 – 01:00

Κυριακή 17:00 – 01:00

Πόσο;

Ένα πλήρες μενού με πρώτο, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο στα 30€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

3. La Pantera Negra

 

Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, αφού γνώρισε γεύσεις και πολιτισμούς ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο, αποφάσισε να μεταφέρει τις εικόνες και την εμπειρία του στην Ελλάδα και τη γαστρονομία. Στο La Pantera Negra θα δοκιμάσετε ceviches, tiraditos, leche de pantera (γάλα πάνθηρα), περουβιανά macerados και chilcanos, κοκτέιλ με piscos και πολλές ακόμα μοναδικές σπεσιαλιτέ που θα σας σερβίρουν οι ίδιοι κουζίνα από την ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου.

Τι;

Περουβιανή Κουζίνα

Που;

Καλογριώνη 6, Πλάκα – Αθήνα

Πότε;

Δευτέρα έως Σάββατο 19:00 – 00:30

Κυριακή 13:00 – 18:00

Πόσο;

Degustation menu επτά πιάτων, επιδόρπιο και ποτό (Cocktail και κρασί) 60€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

4. Matsuhisa Athens

 

Το “σπίτι” της παγκοσμίου φήμης κουζίνας του Nobu. Το Matsuhisa Athens έχει φέρει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας την ήσυχη δύναμη της ιαπωνικής κουζίνας και τη γοητεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας. Σε μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της Αττικής, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Astir Palace, θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία, άψογη φιλοξενία και ατμοσφαιρικές γαστριμαργικές εμπειρίες με θέα στη θάλασσα.

Τι;

Ιαπωνική Κουζίνα/Nobu

Που;

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη (Astir Palace Resort)

Πότε;

Τετάρτη έως Παρασκευή 19:30 – 00:30

Σάββατο 14:30 – 01:00

Κυριακή 14:00 – 22:00

Δευτέρα και Τρίτη κλειστά

Πόσο;

Degustation menu επτά πιάτων 60€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

5. Σπονδή

 

Η Σπονδή έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin, είναι μέλος των Grands Tables du Monde όπως επίσης έχει πάρει επί σειρά ετών το βραβείο του Καλύτερου Εστιατορίου στην Ελλάδα

Τι;

Δημιουργική Κουζίνα με γαλλικές επιρροές

Που;

Πύρρωνος 5, Παγκράτι

Πότε;

Δευτέρα έως Κυριακή 20:00 – 00:00

Πόσο;

Degustation menu έξι πιάτων εκ των οποίων και επιδόρπιο 60€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

6. Ψωμί & Αλάτι

 

Από το πλούσιο μενού στο Ψωμί & Αλάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικό μπιφτέκι, μπριζόλα με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές και βασιλικό, ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι, μπιφτέκι γαλοπούλας με σάλτσα με σόγια, τζίντζερ και μέλι, μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με πουρέ από σελινόριζα, μπέικον και σταφίδες και πολλά ακόμα εξαιρετικά πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου και τις προσιτές τιμές του εστιατορίου Ψωμί & Αλάτι.

Τι;

Μεσογειακή Κουζίνα

Που;

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι

Πότε;

Δευτέρα έως Παρασκευή 20:00 – 02:00

Σάββατο – Κυριακή 13:30 – 17:00 & 20:00 – 00:00

Πόσο;

Μενού με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο επιδόρπιο και συνοδεία εκλεκτού κρασιού για δύο άτομα 30€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

7. Aleria

 

Στο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό νεοκλασικό του Μεταξουργείου με την κομψή, όμορφα φωτισμένη πίσω αυλή, η ­δημιουργική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη αποκαλύπτει μια σοφιστικέ όψη της ελληνικής παράδοσης. Με πιάτα όπως ένα «άλλο» παστίτσιο, το μενού αντανακλά μια ενδιαφέρουσα μαγειρική οπτική που επιστρέφει στις ρίζες προικισμένη με αρμονικές ισορροπίες και σύγχρονα αντανακλαστικά.

Τι;

Σοφιστικέ άποψη ελληνικής παράδοσης

Που;

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο

Πότε;

Δευτέρα έως Σάββατο 20:00 – 01:00

Κυριακή κλειστά

Πόσο;

Μενού με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο επιδόρπιο και συνοδεία εκλεκτού κρασιού για δύο άτομα 30€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

8. Dal Professore

 

To μενού του Dal Professore είναι πάντα προσανατολισμένο σε γνήσιες ιταλικές γεύσεις. Μερικές από τις προτάσεις του μενού είναι τo ταλιολίνι με φρέσκια τρούφα και guanciale, vitello tonatto, νόστιμα ζυμαρικά αλλά και ταλιάτα και φυσικά χειροποιήτα ιταλικά γλυκά όπως τιραμισού, κρέμα μασκαρπόνε με φράουλα και πολλά άλλα. Σχετικά με το ντεκορ, το Dal Professore έχει μοντέρνα διακόσμηση με ρουστίκ στοιχεία, έχει ανοικτή κουζίνα και διαθέτει εκτός από τα κλασικά τραπέζια εστιατορίου δυο μοναστηριακά μεγάλα τραπέζια για socializing. Προσφέρεται επίσης για ιδιωτικά γεύματα το μεσημέρι σε ειδικές τιμές.

Τι;

Ιταλική Κουζίνα

Που;

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι

Πότε;

Τρίτη έως Παρασκευή 13:30 – 00:00

Σάββατο 13:30 – 00:30

Κυριακή 13:00 – 17:30

Δευτέρα κλειστά

Πόσο;

Μενού τεσσάρων πιάτων, με σαλάτα, pasta, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και κρασί 30€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

9. Jimmy’s Fish and the Sushi Tavern

 

Σημείο συνάντησης για καλό ψάρι, θαλασσινά και ελληνική κουζίνα στον Πειραιά. Αποτελεί ένα στιλάτο και διαχρονικό εστιατόριο που έχει πιστούς πελάτες γνωστές προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους. Ζεστός και κομψός χώρος με προσεγμένη διακόσμηση (ναυτικές εικονογραφήσεις, εξαρτήματα πλοίων), που θυμίζει το εσωτερικό γιοτ των ’60s και θαλασσινή αύρα, ξύλινο deck, θέα στη θάλασσα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που θα σας ταξιδέψει μέχρι και τις γραφικές ταβέρνες της Νότιας Γαλλίας.

Τι;

Θαλασσινά, ψάρια/Ελληνική Κουζίνα

Που;

Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο

Πότε;

Δευτέρα έως Σάββατο 13:00 – 01:00
Κυριακή 13:00 – 19:00

Πόσο;

Πλήρες μενού με θαλασσινά και επιδόρπιο ή κάρτα με επιλογές σούσι από 30€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

10. Kiku Members Club

 

Το Kiku Members Club στο Κολωνάκι είναι το πρώτο ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας. Η επιβλητική ατμόσφαιρα, το σύγχρονο design και η ιαπωνική κουλτούρα πρωταγωνιστούν, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε sushi, κλασικές και gourmet ιαπωνικές γεύσεις που δημιουργούνται με εξαιρετικές πρώτες ύλες και συνοδεύονται από τα καλύτερα ουίσκι της Χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου, premium ποτά, ευφάνταστα κοκτέιλ και μοναδικές ποικιλίες κρασιών.

Τι;

Ιαπωνική Κουζίνα

Που;

Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι

Πότε;

Δευτέρα έως Σάββατο 19:00 – 01:00

Κυριακή κλειστά

Πόσο;

Degustation πέντε πιάτων με 60€

*Μάθε περισσότερα και κάνε την κράτησή σου ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα