Ένα Φεστιβάλ – γιορτή στην Τεχνόπολη για όλους τους chefs, bartenders, barista

Ένα Φεστιβάλ – γιορτή στην Τεχνόπολη για όλους τους chefs, bartenders, barista

Οι ανάγκες για εξειδίκευση και επιμόρφωση που δημιουργούνται στον κλάδους του τουρισμού - επισιτισμού φέρνουν το 1ο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιμόρφωσης και κατάρτισης για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, το ποτό, το καφέ στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων 26 - 27 Ιανουαρίου.

Το Beverage Food & Tourism Festival είναι το πρώτο Φεστιβάλ στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να σπουδάσουν – καταρτιστούν – εξειδικευτούν στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του F&B Management, του ποτού – καφέ (bartender – barista), και σε όσους εργάζονται ήδη σε αυτούς. Το BeFoot έρχεται λίγο πριν την τουριστική σεζόν στη Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 26-27 Ιανουαρίου.

Με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις κορυφαίες επαγγελματικές σχολές εξειδικευμένες στους παραπάνω τομείς και ΙΕΚ, καταξιωμένους και βραβευμένους Chef, Pastry Chef, Barista και Bartenders, δημοφιλή και γνωστά εταιρικά brands (bars, restaurants), θα μάθουν για τα προγράμματα Σπουδών και κατάρτισης και κυρίως θα παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια και workshops με βεβαιώσεις παρακολούθησης και πιστοποιήσεις.

Δωρεάν Επιμόρφωση στο Cooking Stage Παρακολουθήστε στο Ειδικό Cooking Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια – workshops από κορυφαίους Chef και Pastry Chef πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ. Δωρεάν Επιμόρφωση στο Barista – Bartender Stage Παρακολουθήστε στο Ειδικό Barista – Bartender Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια – workshops από κορυφαίους Bartenders – Barista πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ του χώρου. (Το πρόγραμμα ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Για να επισκεφτείς το Φεστιβάλ και να κερδίσεις υποτροφία πρέπει: α) Να πατήσεις Going στο event στο Facebook και κοινοποίησή του β) Να κάνεις εγγραφή στην φόρμα του befoot και να δηλώσεις σε ποιον τομέα θέλεις υποτροφία γ) Να ακολουθήσεις την σελίδα του BeFooT στο Instagram γ) Για κάθε workshop θα βγει φόρμα εγγραφής ξεχωριστή εδώ.

Τα σεμινάρια θα καταπιαστούν με τους παρακάτω τομείς -Θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια για αρχάριους καθώς όμως και για ήδη έμπειρους και καταρτισμένους επαγγελματίες (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ)

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική – Pastry Chef Master Grill Chef Asian Master Cooking Sommelier –
Οινοχόος Τροφογνωσία
Εδεσματολόγιο Decourage ψαριού Customer service
Ψυχολογία πελάτη Vegan Chef
Εδεσματολόγιο Διαχείριση εστιατορίου
|Διαχείριση εξοπλισμού
|Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού στο εστιατόριο
Προετοιμασία Τραπεζιών και Mise en place στο Εστιατόριο
Διεθνείς Κουζίνες Street Food Carving
Φρούτων και Λαχανικών
Εthnic Κουζίνα (ιταλική, Μεξικάνικη, Ασιατική)

F&B Managment

Διοίκηση προσωπικού Δομή επισιτιστικών επιχειρήσεων
F&B Cost control Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων Κοστολόγιο (menu costing)
Σύστημα παραγωγής και διάθεσης εδεσμάτων
Υγιεινή τροφίμων, εξοπλισμού, προσωπικού
Εφοδιασμός Συστήματα διασφάλισης ποιότητας (π.χ. HACCP και ISO)
Ξενοδοχειακή & εστιατοριακή νομοθεσία
Οινολογία – ποτά
Αρχές λογιστικής Τεχνικές πωλήσεων
Oργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Μπαρ
Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των τμημάτων Μπαρ
Εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση πωλήσεων Μπαρ
Oικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση του μπαρ με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας
Aνάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας του μπαρ

Barista – Bartending

BARISTA (Sensory skills, Brewing skills, Roasting Skills)
Bartending Οργάνωση και λειτουργία
Bar Brewing theory & methods Coctails
Υγιεινή και Ασφάλεια Εκμάθηση Latte Art Customer service
Ψυχολογία πελάτη Οινολογία
Επαγγελματική μηχανή, εξαρτήματα, συντήρηση, καθαρισμός
Ποικιλίες καφέ και coffee tasting
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino
Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων
Βασικές αρχές latte art Συμβουλές- Διαχείριση χρόνου κατά τη Διάρκεια της βάρδιας
Μαζικές και Ομαδοποιημένες παραγγελίες
Introduction to Speed Bartending Pouring Practice
Πώς παρασκευάζεται το αλκοόλ;
Brandy/Cognac Liqueurs Other Alcohol products
Ιστορία και Κουλτούρα του Cocktail
Η ανάμιξη των ποτών μέχρι σήμερα Η λέξη “Cocktail”
Ποτήρια – Glassware/Εργαλεία Άψογη και ελκυστική παρουσίαση
Γευσιγνωστική Προσέγγιση/ Μέθοδοι και Τεχνικές ανάμιξης
Κύριες Μέθοδοι/ Επιλογή διαδικασίας ανάμιξης Κατηγορίες και Οικογένειες των Cocktails
Γαρνιτούρες/ Επιλογή Γαρνιτούρας Whiskey Cocktail Rum Cocktails Gin Cocktails Vodka Cocktails Tequila Cocktails Brandy Cocktails Tourism
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Hotel managment – Rooms Division Management
Ελεγχος προμηθειών – τιμολόγηση

Tourism

Management and Marketing
SPA MANAGER
Receptionist
Ξενοδοχειακή Νομοθεσία
Customer service
Ψυχολογία πελάτη
Ψηφιακές Δεξιότητες

Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις

MBA-Tourism Managemen
Digital Analytics in Tourism
MA International Hospitality and Tourism Management

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα