Ετοιμάστε το μενού της εβδομάδας – Προτάσεις για κάθε ημέρα
Φτιάχνουμε το πρόγραμμα για ολόκληρη την εβδομάδα, προκειμένου να έχετε μια εικόνα για όσα μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι καθημερινά
- 04 Φεβρουαρίου 2018 08:22
“Τι θα φάμε σήμερα;”! Ερώτηση σπαζοκεφαλιά για δεκάδες ανθρώπους, που αναζητούν την ισορροπία μεταξύ σπιτικού φαγητού και ντελίβερι, υγιεινής διατροφής και απόλαυσης. Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί. Το πρόγραμμα μας θα πρέπει να επιστρέψει στην παράδοση. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερες φορές την εβδομάδα λαχανικά, όσπρια και ψάρι, κάποιες λευκό άπαχο κρέας και πιο λίγες κόκκινο κρέας. Αυτό, σε συνδυασμό με επιλογή σωστών υλικών και τροφίμων που φύονται την κάθε εποχή είναι η αρχή για μια σωστή διατροφή.
Δείτε παρακάτω ένα ενδεικτικό μενού:
ΔΕΥΤΕΡΑ |
ΤΡΙΤΗ |
ΤΕΤΑΡΤΗ |
ΠΕΜΠΤΗ |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ |
ΣΑΒΒΑΤΟ |
ΚΥΡΙΑΚΗ |
Αγκινάρες α λα πολίτα | Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες | Ριζότο με τόνο | Ζυμαρικά ολικής άλεσης με κιμά | Φακές | Τσιπούρα ψητή με βραστά λαχανικά | Παστίτσιο |
Και κάτι ακόμη…
Συνοδεύετε πάντα το φαγητό σας με σαλάτα. Όποιο κι αν είναι το πιάτο της ημέρας, μια φρέσκια σαλάτα (κατά προτίμηση χωρίς ντρέσινγκ, αλλά με ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι και μυρωδικά) θα συμβάλει θετικά στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, την πρόσληψη πολύτιμων φυτικών ινών, ενώ την ίδια ώρα θα σας χορτάσει χωρίς να το παρακάνετε με το κυρίως πιάτο.
Βρείτε τη συνταγή της Πέμπτης ΕΔΩ