Gordon Ramsay: Τα τρία food trends που θέλει να ‘κοπούν μαχαίρι’
Όταν είσαι ο πιο διάσημος σεφ στον κόσμο, τότε δικαιούσαι να πεις ποιες τάσεις της γαστρονομίες πρέπει να πάψουν να... υπάρχουν
- 01 Φεβρουαρίου 2018 07:43
Αν και τον έχουμε γνωρίσει ως τον “ζοχάδα” σεφ που κατσαδιάζει όποιον βρει μπροστά του, παραμένει αδιαμφισβήτητη αλήθεια πως ο Βρετανός Gordon Ramsay είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιτυχημένους σεφ στον κόσμο. Έναν τέτοιο άνθρωπο λοιπόν οφείλει κανείς να καθίσει και να τον ακούσει με προσοχή. Το Popsugar τον συνάντηση στο εστιατόριό του Hell’s Kitchen στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και του έκανε μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση. Ποιες από τις δεκάδες τάσεις της γαστρονομίας θα έπρεπε να εκλείψουν… χθες;
Φυσικά, ο σεφ δεν στρογγύλεψε τα λόγια του και πολύ εύκολα έδωσε το Top 3 των food trends που θα ήθελε να διαγραφούν από τις κουζίνες και τα μενού των εστιατορίων. Ποια είναι αυτά;
1. Μοριακή κουζίνα – Αφροί
Πρώτη απάντηση, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι κατά τον Σεφ ο αφρός στη μαγειρική. Δεν είναι λύση να φτιάχνει κανείς αφρό με ο, τιδήποτε είναι νόστιμο. “Τελευταία δοκίμασα έναν αφρό από μεδούλι. Τώρα, όποτε σκέφτομαι μεδούλι, σίγουρα δεν φέρνω στο μυαλό μου έναν αφρό” σχολίασε. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως θα μπορούσε να “παίξει” κανείς με τον αφρό στα γλυκά (κάτι που κάνει σε ένα από τα επιδόρπια στο εστιατόριό του), αλλά ως εκεί.
2. Wagyu
Η φρενίτιδα με τα εκλεπτισμένα κομμάτια και τις ειδικές κοπές μοσχαριού αφήνει μάλλον παγερά αδιάφορο τον Ramsay. “Όπου και αν πας υπάρχει ένα γ**νο πιάτο με κεφτέδες Wagyu” σχολιάζει χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ένα κομμάτι γιαπωνέζικου μοσχαριού, ιδιαίτερα δημοφιλές για την τρυφεράδα του. Ωστόσο, για εκείνον, η υπερβολή δεν είναι αποδεκτή, παρά το γεγονός πως το Popsugar σημείωσε και ένα πιάτο με κεφτέδες Wagyu στο μενού του εστιατορίου του.
3. Λάδι τρούφας
Για χρόνια, υπήρξαν πιάτα που “ανέβαιναν” στο χρηματιστήριο της γαστρονομίας μόνο και μόνο γιατί περιείχαν το περίφημο λάδι τρούφας. Ώσπου κι αυτό κατέληξε κλισέ και τετριμμένο. “Το χειρότερο για εμένα είναι το λάδι τρούφας. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν όπως κάθε άλλο γ**νο λάδι κι έτσι το προσθέτουν αφειδώς, γίνεται αναπόφευκτο. Το υλικό πρέπει να μπαίνει λίγο, λίγο.
Photo by Richard Shotwell/Invision/AP