Γουακαμόλε, η εξωτική
H εκδοχή της διάσημης σάλτσας από τον Γιάννη Ζουγανέλη που πάει πραγματικά με τα πάντα!
- 19 Αυγούστου 2018 08:15
Υλικά
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 αγγουράκι Κνωσσού
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά πράσινη
- 5-6 λιαστές τομάτες
- 1 λεμόνι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Κόβω το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε πολύ μικρά καρέ, καθώς και τις λιαστές τομάτες, πολτοποιώ το αγγουράκι, μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το χυμό 1/2 (ή ολοκλήρου) λεμονιού, καθώς και το ξύσμα του. Μόλις γίνει ένας ωραίος πολτός το ανακατεύω με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σερβίρω ή το φυλάω σε βάζο στο ψυγείο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY