Γουακαμόλε, η εξωτική

Γουακαμόλε, η εξωτική
tastyday.gr

H εκδοχή της διάσημης σάλτσας από τον Γιάννη Ζουγανέλη που πάει πραγματικά με τα πάντα!

Υλικά

  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 αγγουράκι Κνωσσού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 5-6 λιαστές τομάτες
  • 1 λεμόνι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Κόβω το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε πολύ μικρά καρέ, καθώς και τις λιαστές τομάτες, πολτοποιώ το αγγουράκι, μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το χυμό 1/2 (ή ολοκλήρου) λεμονιού, καθώς και το ξύσμα του. Μόλις γίνει ένας ωραίος πολτός το ανακατεύω με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σερβίρω ή το φυλάω σε βάζο στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια και αρωματικά βότανα

Κανταϊφοκεκάκια με κεφαλογραβιέρα και σύκα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα