Gucci Garden: Ο οίκος απέκτησε το δικό του εστιατόριο

Gucci Garden: Ο οίκος απέκτησε το δικό του εστιατόριο
Το εστιατόριο του οίκου στο Gucci Garden της Φλωρεντίας Instagram

Αν κάποιο εστιατόριο στον κόσμο έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται στιλάτο, είναι αυτό

Όσοι έχουν επισκεφθεί την Φλωρεντία την περιγράφουν ως ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι. Ε, αυτό το παραμυθένιο μέρος χρειαζόταν και το υπέροχο εστιατόριο δια χειρός Gucci για να συμπληρωθεί. Το Gucci Garden είναι ένα πλήρες εστιατόριο, την γαστρονομική επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει το “μισελενάτο” Osteria Francescana από τη Μοδένα.

Φυσικά, το όλο κόνσεπτ αποτελεί ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Gucci τα τελευταία χρόνια, Αλεσάντρο Μισέλ, οποίος και δήλωσε για τον κήπο του οίκου. “Ο κήπος είναι αληθινός, ανήκει πάνω από όλα στο μυαλό και κατοικείται από φυτά και ζώα: όπως το φίδι, που γλιστρά παντού και με έναν τρόπο, συμβολίζει την αέναη αρχή και την επιστροφή” δήλωνε ο ίδιος για το Gucci Garden.

Η ομάδα του Osteria αναμένεται να σερβίρει πιάτα, εμπνευσμένα από κλασικά υλικά της ιταλικής γαστρονομίας, όπως τορτελίνι παρμιτζιάνο – ρετζιάνο, buns χοιρινού και ριζότο μανιταριών.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το μουσείο της Gucci, μεταξύ του Palazzo della Mercanzia και της πιάτσα ντελα Σινιόρα. Σκοπός του οίκου είναι να αναλάβει την συντήρηση φορεμάτων και κομματιών του οίκου που χρονολογούνται ακόμη και από το 1921.

Η είσοδος στον χώρο κοστίζει 10€, με το μισό αντίτιμο να προορίζεται για την υποστήριξη αναστήλωσης διατηρητέων κτιρίων σε όλη την Φλωρεντία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα