Η μπύρα τονώνει την αντρική λίμπιντο
Ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα αυξάνει τη γονιμότητα των ανδρών σε αντίθεση με τον καφέ χορτοφαγία.
- 30 Ιουλίου 2018 14:45
Η μπύρα ενισχύει την ανδρική γονιμότητα σε αντίθεση με τον καφέ και τη χορτοφαγία, υποστηρίζουν δύο διαφορετικές έρευνες στις ΗΠΑ. Ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα αυξάνει τη γονιμότητα των ανδρών, αντιθέτως, μόλις δύο φλιτζάνια καφέ ημερησίως μειώνουν τις πιθανότητες ενός ζευγαριού να αποκτήσει απογόνους, υποστηρίζουν ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη.
Μία άλλη έρευνα, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Loma Linda στις ΗΠΑ, έδειξε ότι οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου κι ότι το σπέρμα τους είναι κατώτερης ποιότητας.
Στην πρώτη έρευνα, οι επιστήμονες από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη μελέτησαν 105 άνδρες, των οποίων οι σύζυγοι (ή σύντροφοι) υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι άνδρες, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 37 ετών, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ και καφέ. Οι δοκιμές έδειξαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ, είχαν κατά 57% μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει η σύζυγός τους μια επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση. «Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επωφελής για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, είτε φυσικά είτε κατά τη διάρκεια της υποβοηθούμενης σύλληψης, διότι βοηθά στη μείωση του άγχους», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Άλαν Πέισυ.
Όταν οι ερευνητές εξέτασαν την ποσότητα κατανάλωσης καφεΐνης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποσοστά γεννήσεων έπεσαν κατακόρυφα, από το 52% σε εκείνους που έπιναν λίγο καφέ, στο 19% για εκείνους που κατανάλωναν πάνω από μία κούπα καφέ φίλτρου την ημέρα. Μια δεύτερη μελέτη διαπίστωσε ότι, οι χορτοφάγοι είχαν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους άλλους άνδρες και το σπέρμα τους δεν ήταν καλής ποιότητας. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι για το χαμηλής ποιότητας σπέρμα, στην περίπτωση των χορτοφάγων μπορεί να ευθύνονται τα προϊόντα σόγιας και τα γαλακτοκομικά υποκατάστατα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY