Η φασολάδα δεν χρειάζεται συστάσεις – Απλά κουτάλι
Δεν πιστεύω να θέλετε και συστάσεις γι' αυτό το φαγητό;
- 28 Μαρτίου 2018 07:10
Μπορεί να το αποκαλούμε χαριτολογώντας το εθνικό μας φαγητό, όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που το έβαλες στο τραπέζι σου; Η φασολάδα δεν είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας. Είναι μια πρόταση γευστική, θρεπτική και υγιεινή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν νηστεία μέχρι το Πάσχα και όχι μόνο.
Και ξέρετε κάτι; Τα όσπρια γενικά δεν είναι πυρηνική επιστήμη για να γίνουν στην κατσαρόλα σας
Υλικά
- 1/2 κιλό λευκά ξερά φασόλια
- 3 φρέσκα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 καυτερές πιπεριές χαλαπένιο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
- Αν δεν έχετε μουλιάσει τα φασόλια από βραδύς, βράστε τα σε νερό για μισή ώρα να μαλακώσουν και να μισοβράσουν
- Προετοιμάστε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, καρότα και καυτερές πιπεριές και βάλτε με λίγο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα να ιδρώσουν.
- Συνεχίστε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά και προσθέστε τον πελτέ και τις ντομάτες
- Προσθέστε τα φασόλια και συμπληρώστε με βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά. Σκεπάστε και αφήστε τα φασόλια να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για κάτι παραπάνω από μισή ώρα.
- Συμπληρώστε το σέλινο, αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το μπούκοβο. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και αφήστε τη σύβραση να πάρει βράση για μερικά λεπτά ακόμη να χυλώσει η φασολάδα